Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Ένα σημαντικό συνέδριο για την πόλη και τη λίμνη

“Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών. Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες” είναι το θέμα του διήμερου Συνεδρίου που διοργανώνει το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο «Grand Serai» και στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος «Άννα Πετροχείλου», στις 30 – 31 Οκτωβρίου 2021. Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για το Σύμφωνο Δημάρχων, που αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία για το κλίμα και την ενέργεια, τις δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας στο λιμναίο και παραλίμνιο περιβάλλον με την παρουσίαση καλών πρακτικών, τη διαχείριση και αποκατάσταση των λιμναίων οικοσυστημάτων από τους φορείς διαχείρισης και τέλος τις προϋποθέσεις, τις προοπτικές και τα οφέλη από τη λειτουργία των υδατοδρομίων σε λίμνες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας έκανε λόγο για μια σπουδαία εκδήλωση που φιλοξενείται στην πόλη μας και που θέτει στο επίκεντρο κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή: την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία και ανάδειξη της λίμνης Παμβώτιδας.

«Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε το Δ.Σ. του Δικτύου, το οποίο και θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο κεντρικό δημαρχείο της πόλης. Επίσης, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 35 δημάρχους από τις πόλεις με λίμνες της χώρας μας, οι οποίοι θα παρευρεθούν στο συνέδριο. Παράλληλα, θα ακούσουμε και θα συζητήσουμε με σπουδαίους ομιλητές εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και ειδικότερα τις λίμνες. Τέλος, θα παρακολουθήσουμε τοποθετήσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα από τους προσκεκλημένους ευρωβουλευτές» ανέφερε ο κ. Βλέτσας.

Παράλληλα, στάθηκε στα πλεονεκτήματα αυτής της διοργάνωσης για την πόλη μας, καθώς οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης μας και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της γιαννιώτικης φιλοξενίας.

Την ίδια στιγμή, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές που έχουν αναπτυχθεί στη λίμνη Παμβώτιδα και έχουν να κάνουν με την προστασία της, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φίλιππας Φίλιος τόνισε ότι το διήμερο αυτό «θα μας δώσει τη δυνατότητα για επαφές και γνωριμίες με στόχο μελλοντικές συνεργασίες, καθώς η αειφόρος διαχείριση των λιμνών αποτελεί κοινό στόχο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών».