Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Ανακοίνωση Ν. Σιορόκα για κληροδότημα Αγλαΐας Χαραλάμπους

Ο εντεταλμένος σύμβουλος κληροδοτημάτων κ. Νικόλαος Σιορόκας αναφέρει σχετικά με το κληροδότημα Αγλαΐας Χαραλάμπους τα παρακάτω:

Πρόσφατα παραδόθηκε για χρήση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, για την στέγαση των δομών του, το ανακαινισμένο ακίνητο που ανήκει στο κληροδότημα Αγλαΐας Χαραλάμπους και το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας 14. Στο οίκημα αυτό στεγαζόταν για πολλά χρόνια το ιστορικό αρχείο του Δήμου. Το Πνευματικό Κέντρο για χρήση του ακινήτου καταβάλλει στο κληροδότημα μηνιαίο μίσθωμα 350,00 ευρώ.

Στο ίδιο κληροδότημα ανήκουν και επτά διαμερίσματα στην πολυκατοικία επί της οδού Ακαδημίας 12. Από τα διαμερίσματα αυτά, μόνο δύο ήταν ως τα μέσα του 2020 μισθωμένα σύμφωνα με τα όσα ορίζει η διαθήκη της Αγλαΐας Χαραλάμπους. Τα υπόλοιπα πέντε παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και ήταν εγκαταλειμμένα στην τύχη τους από το 2010, παρουσιάζοντας πολύ μεγάλες φθορές και βλάβες, κυρίως στα δίκτυά τους.

Μετά την πλήρη αποκατάσταση των διαμερισμάτων, δύο από αυτά έχουν ήδη μισθωθεί και για τα υπόλοιπα τρία είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μίσθωσής τους, αυξάνοντας σημαντικά τα έσοδα του κληροδοτήματος.

Τμήμα από τα προαναφερόμενα έσοδα του κληροδοτήματος διανέμεται με μορφή ετήσιου επιδόματος ανατροφής τέκνου σε άπορες μητέρες, ανύπαντρες ή διαζευγμένες με βάση κοινωνικά κριτήρια.

Το επίδομα για τα έτη 2018 και 2019 δεν έχει ακόμα διανεμηθεί. Το αρμόδιο γραφείο της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου ολοκληρώνει αυτή τη χρονική περίοδο την αξιολόγηση των αιτημάτων των ενδιαφερομένων και άμεσα θα ολοκληρώσει τη διαδικασία διανομής του, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής του επιδόματος για το 2020.

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων.