Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Απάντηση για τις διαμαρτυρίες καλλιτεχνών

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος από το Πνευματικό Κέντρο και από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο ορισμένοι καλλιτέχνες εκφράζουν τις απόψεις τους και τις διαφωνίες τους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία τους για το μέλλον όμως δεν συμμερίζεται απόψεις περί αποκλεισμού του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού.

Σέβεται τον κόσμο του πολιτισμού, τους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες. Και δίνει βήμα τόσο μέσα από το Πνευματικό Κέντρο όσο και από το ΔΗΠΕΘΙ το οποίο θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Η Συμφωνική Ορχήστρα, τα μουσικά σύνολα του Ωδείου, η Φιλαρμονική, η Λαική Ορχήστρα, τα ροκ συγκροτήματα που θα πλαισιώσουν το Ioannina  Rock  City, θεατρικές ομάδες που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, το κουκλοθέατρο, αποτελούνται από ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Εσκεμμένα αποκρύπτεται από τους διαμαρτυρόμενους.

Ίσως γιατί εκτιμούν ότι θα γίνουν πιστευτοί.

Ίσως γιατί θεωρούν μόνους εαυτούς καλλιτέχνες.

Ο Δήμος δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με κανέναν καλλιτέχνη που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Δεν χωρούν στον πολιτισμό διαχωριστικές γραμμές.

Το επιχειρούν όσοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν δεκάδες συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα αδιαφορώντας τότε για το υπόλοιπο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Ο Δήμος θα συνεχίσει να τιμά τους καλλιτέχνες που προσφέρουν στην περιοχή. Θα συνεχίσει όμως να παρουσιάζει δρώμενα και από άλλες περιοχές καθώς ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα και δεν χωρά «ημέτερους» και «υμέτερους».