Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Απάντηση για το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει στην πράξη ότι πιστεύει στον διάλογο, τη συνεννόηση και τη συνεργασία.

Έχει αποδείξει ότι πορεύεται με αρχές την πλήρη διαφάνεια και την συνέπεια.

Στο πλαίσιο αυτό, κεντρικός της άξονας είναι να καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής χορήγησε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία – όσα ζητήθηκαν κι ακόμη παραπάνω – σε όλες τις παρατάξεις για το έργο αναβάθμισης του οδικού φωτισμού με σκοπό να μελετηθούν και σε λίγες ημέρες να συζητηθεί το θέμα για την λήψη απόφασης.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν έδωσε και τα στοιχεία και τον χρόνο για την επεξεργασία τους, κάτι που δεν εκτιμήθηκε και θεωρήθηκε ως αδυναμία.

Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» και η επικεφαλής της οδηγούνται από ολίσθημα σε ολίσθημα. Έχοντας στο μυαλό τους μόνο τις εκλογές του 2023, πήραν κυριολεκτικά διαζύγιο από την πραγματικότητα και φτάνουν σε έσχατα σημεία λαϊκισμού.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει σήμερα πέντε ερωτήματα στην κ. Καλογιάννη:

–           Έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην Περιφέρεια Ηπείρου και από πότε;

–           Έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις δυνατότητές τους να υλοποιήσουν όσα προβλέπει η προγραμματική σύμβαση;

–           Έχει λησμονήσει τις επιστολές της, με την ιδιότητα της αντιπεριφερειάρχη, προς δήμους της Ηπείρου ώστε να τους πείσει για τα οφέλη του συγκεκριμένου μοντέλου;

–           Έπαψαν σήμερα να υφίστανται αυτά τα οφέλη που τότε εγγράφως υποστήριζε;

–           Εν τέλει, την ενδιαφέρει να γίνει ή να μη γίνει το έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού;

Η κ. Καλογιάννη ας απαντήσει στην κοινωνία. Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει τις απαντήσεις. Και της συνιστά μέχρι το 2023 να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» έσπευσε ασθμαίνοντας να μιλήσει για φιάσκο της Δημοτικής Αρχής προεξοφλώντας ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκτίθεται.

Θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και εκεί θα είναι όλα στο φως.

Η εποχή των «λευκών επιταγών» έχει παρέλθει. Το γνωρίζει ο κ. Μπέγκας όταν με την υπογραφή του εκχωρούσε στην Περιφέρεια όλες τις αρμοδιότητες για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Γίνεται σαφές ότι η μείζονα αντιπολίτευση, αφού διοίκησε πέντε χρόνια αφήνοντας μοναδική παρακαταθήκη στην πόλη μία σειρά από μακέτες, δεν θέλει να συναινέσει σε κανένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα των Ιωαννίνων.

Ας κρίνουν την στάση της οι πολίτες!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, η Δημοτική Αρχή σημειώνει ότι στέκεται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα απέναντι σε κάθε εξέλιξη.

Την ενδιαφέρει η ουσία και όχι οι εντυπώσεις, καθώς δεν λογοδοτεί σε κανένα κόμμα, ούτε δίνει εξετάσεις πολιτικής υποταγής.

Όψιμο λοιπόν το ενδιαφέρον της Ενότητας Πολιτών για τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης.

Ως δημοτική αρχή ήταν αυτή που συνηγόρησε για την απουσία εκπροσώπησης του Δήμου Ιωαννιτών από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ως δημοτική αρχή ήταν αυτή που πέντε χρόνια δεν κατάφερε να υλοποιήσει την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογράψει για την κοπή καλαμιών.

Ως δημοτική αρχή ήταν αυτή που δεν είχε καμία συνεργασία και επαφή με την διοίκηση του Φορέα.

Κροκοδείλια τα δάκρυα λοιπόν.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν στέκεται με κορώνες απέναντι στα δρώμενα. Επιλέγει την ουσία και ουσία είναι ότι η λίμνη μπορεί να προστατευθεί και να αναδειχθεί μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου και αυτό είναι κάτι που θα το διεκδικήσουμε με συνέπεια και επιμονή.