Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Απάντηση στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων σχετικά με το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σ.Α.Π. Ιωαννίνων κάνει γνωστά τα εξής:
Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει την ευαισθησία της και την αγωνία της για την βελτίωση της εκπαίδευσης καθώς και τη διάθεση συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Δεν είναι άλλωστε λίγα τα παραδείγματα των παρεμβάσεων αναβάθμισης που έχουν γίνει στα σχολικά κτίρια αλλά και ο συνεχής αγώνας που δίνει μέσω της αρμόδιας αντιδημαρχίας και των σχολικών επιτροπών για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του δήμου.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως κατηγορείται με τον χειρότερο τρόπο από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων ο οποίος λέγοντας τη μισή αλήθεια για την υπόθεση φλερτάρει επικίνδυνα με το χειρότερο ψέμα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών κλήθηκε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» μετά από την απόφαση της ΕΛΕΠΑΠ κι όχι μόνο δεν αδράνησε, αλλά βρήκε τον κατάλληλο χώρο για να προχωρήσει η μεταστέγαση των δύο σχολείων, αν κι όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο ήταν όταν οι χώροι αυτοί έπρεπε να είναι εντός του αστικού ιστού.
Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσει στις τελικές εργασίες που απαιτούνται προκειμένου τα λυόμενα κτίρια στην περιοχή του παλαιού Χατζηκώστα να υποδεχτούν τα δύο αυτά σχολεία καθώς και εκείνα που σήμερα στεγάζονται στην Παπαζόγλειο σχολή, για τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε προκειμένου να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για να στεγαστούν τα νηπιαγωγεία –εντός των περιορισμένων πλαισίων του αστικού κέντρου της πόλης- κανείς απ’ όσους υποδείχτηκαν δεν μπορούσε να λάβει τις απαιτούμενες άδειες.
Μάλιστα, κατά την αυτοψία των κτιρίων που υποδείχτηκαν ως πιθανές λύσεις από μηχανικούς του Δήμου παρόντες ήταν και θεσμικοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίοι διαπίστωσαν και οι ίδιοι την ακαταλληλότητά τους για να φιλοξενήσουν νηπιαγωγεία.
Επομένως, είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορείται ο Δήμος Ιωαννιτών για αδράνεια και κωλυσιεργία τη στιγμή που ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων γνωρίζει ότι αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» χωρίς την οποία δεν μπορούν να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες για να εγκατασταθούν τα σχολεία, την ίδια ώρα που αρνήθηκε την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος να μεταστεγαστούν τα δύο σχολεία που σήμερα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ άμεσα σε περιφερειακά σχολεία.
Είναι επίσης άδικο να κατηγορείται ο Δήμος Ιωαννιτών όταν ο ίδιος προσπαθεί να δώσει λύση και να παρέμβει προς την ΕΛΕΠΑΠ ενώ δεν έχει σταματήσει να πιέζει με όλες του τις δυνάμεις στην κατεύθυνση υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Τέλος, ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκαθαρίζει προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι η λύση των όποιων προβλημάτων δεν θα βρεθεί με ανακοινώσεις, κατηγορίες και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, παρά μόνο με διάθεση για συνεργασία και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να κινείται.