Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Αποδοχή εντάξεων στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Στην αποδοχή των αποφάσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για δύο έργα του Δήμου Ιωαννιτών προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή κατά την τελευταία της συνεδρίαση.

Πρόκειται για το έργο  «Βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Ιωαννιτών» το οποίο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,9 εκατομμύρια ευρώ. Αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης 17 αγροτικών οδών συνολικού μήκους 16 περίπου χλμ. σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών .

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου παρεμβάσεις θα γίνουν στις ακόλουθες περιοχές: Κουτσελιό, Αμπελιά, Ανατολή, Κατσικάς, Ασβεστοχώρι, Μπάφρα, Μπιζάνι, Νεοκαισάρεια, Περίβλεπτος, Σταυράκι και Κόντσικα.

Το δεύτερο έργο το οποίο εντάχθηκε στον Άξονα «Περιβάλλον» είναι οι «Γωνιές Ανακύκλωσης» με προϋπολογισμό 1,3 εκ. ευρώ.

Προβλέπει να δημιουργηθούν 11 Γωνιές Ανακύκλωσης στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς και την προμήθεια δύο οχημάτων διαχείρισης απορριμμάτων ενώ περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου οι πέντε γωνιές ανακύκλωσης θα είναι υπόγειες και οι έξι θα είναι επιφανειακές, όλες εξοπλισμένες με έξυπνα συστήματα λειτουργίας.

Οι επιφανειακές γωνιές ανακύκλωσης θα δημιουργηθούν στις ακόλουθες περιοχές: Κατσικάς χώρος δημαρχείου, Πεδινή χώρος παλιού δημαρχείου, Σταυράκι σε κοινόχρηστο χώρο, Κιάφα απέναντι από το αθλητικό κέντρο, Βοτανικός απέναντι από τα σχολεία της οδού Παλάσκα, Καρδαμίτσια απέναντι από τα σχολεία.

Οι υπόγειες γωνιές ανακύκλωσης θα δημιουργηθούν στις περιοχές: Πέραμα χώρος παλιού δημαρχείου, Ανατολή Πνευματικό Κέντρο, Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, Πλατεία Γηροκομείου και στην Πλατεία Χατζή στους Αμπελοκήπους.

Ο κύριος σκοπός της δημιουργίας του δικτύου είναι η συμβολή τους στους στόχους για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών συμπληρωματικά με το υπόλοιπο δίκτυο διαλογής στην πηγή. Πρόκειται για μία δράση ενίσχυσης της ανακύκλωσης και μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.