Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Απολογισμός και προγραμματισμός από το Πνευματικό Κέντρο

Στις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που γνωρίζει η χώρα και στη συνεχώς μεταβαλλόμενη καθημερινότητα, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών έχει να παρουσιάσει έναν πλούσιο απολογισμό και παράλληλα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα.

Τον απολογισμό του πρώτου έτους θητείας της νέας διοίκησης καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων μηνών παρουσίασαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου και ο ειδικός συνεργάτης για θέματα πολιτισμού Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι σκοπός είναι η δημιουργία πολιτιστικών θεσμών με ποιότητα και ταυτότητα ενώ ευχαρίστησε τους δημότες που κάτω από τις δύσκολες συνθήκες αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις που έγιναν.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, το Πνευματικό Κέντρο μέσω των συνεργασιών με σημαντικούς πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας (Ίδρυμα Ωνάση, ΜΙΕΤ, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), μορφωτικά ιδρύματα (Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο) και Πρεσβείες ξένων χωρών (Πρεσβείες Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Ισραήλ, Τσεχίας, Σλοβακίας) ενδυναμώνει την εξωστρέφεια ενώ εκθέτει και παράγει πολιτιστικό προϊόν θεμελιώνοντας μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πόλεων και λαών με ταυτόχρονη προβολή της ευρύτερης περιοχής έξω από τα στενά γεωγραφικά της όρια.

Ο Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η εμβάθυνση στη σημασία της Επανάστασης για την πόλη μας και στο ρόλο των Ιωαννίνων στην προετοιμασία της εθνικής παλιγγενεσίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην προοπτική της πόλης.

«Φιλοδοξούμε το 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση να γίνει ένα σημείο επαφής μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν διεθνή συνέδρια, πολιτιστικές δράσει, εκθέσεις, διαλέξεις και πολλές συνεργασίες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου παρουσίασε το πρόγραμμα για το επόμενο δίμηνο το οποίο περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και ένα διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σλοβακίας.

«Πρόκειται για μια ακόμη μεταβατική περίοδο για όλους τους πολίτες και ακόμη περισσότερο για το Πνευματικό Κέντρο που καλείται να διοργανώσει πολλαπλές εκδηλώσεις ανοικτές στο κοινό σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται. Η διοίκηση της Επιχείρησης θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου ακολουθούνται αυστηρά όλα τα μέτρα όπως αυτά κοινοποιούνται από τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας  ώστε όλοι οι συμμετέχοντες, κοινό, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι και συνεργάτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων», ανέφερε η κ. Ακονίδου.

Ο ειδικός συνεργάτης για θέματα πολιτισμού Χρήστος Παπαδόπουλος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς υπογραμμίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν το Πνευματικό Κέντρο πέτυχε τον στόχο του διοργανώνοντας ένα πλήθος εκδηλώσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό της πόλης. Χρειάστηκε να μεταβάλλει και να προσαρμόσει το πρόγραμμα λόγω της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού, παρόλα αυτά, έβαλε την σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

PNEYMATIKO APOLOGISMOS

PNEYMATIKO PROGRAMMA