Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Από την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή αποτέλεσε το βασικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά την ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αριθμός κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ξεπερνά τα 350.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς, αριθμός που αποτυπώνει μία μικρή αύξηση.

«Υπάρχει μία χαλάρωση από όλους μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να τιθασεύσουμε την κατάσταση ώστε να έχουμε ένα πιο ήρεμο φθινόπωρο» τόνισε ο Δήμαρχος.

Για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση για τον εμβολιασμό όλων ώστε να αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα το επόμενο διάστημα.

Την ανάγκη αύξησης του εμβολιασμού αναγνώρισαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης της κοινής γνώμης και της πειθούς.

«Χαίρομαι που υπάρχει ομοψυχία του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάγκη του εμβολιασμού καθώς ο εμβολιασμός είναι η μοναδική διέξοδος από αυτό που ζούμε τόσους μήνες. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση όπως έκανε σήμερα το Δημοτικό μας Συμβούλιο» ανέφερε ο Δήμαρχος.

 

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας απαντώντας σε ζητήματα που τέθηκαν και αφορούσαν τόσο στη διαχείριση υδατικών πόρων στο λεκανοπέδιο όσο και προβλήματα υδροδότησης ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΙ δεν εμπλέκεται στην διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς αυτή αφορά αποκλειστικά στην Αποκεντρωμένη.

Σε ότι αφορά την υδροδότηση του λεκανοπεδίου ο κ. Μπαρτζώκας ανέφερε ότι τα προβλήματα διακοπών δεν είναι πολύ μεγάλα με δεδομένη την ανομβρία και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Αναγνώρισε ότι σε ορισμένα χωριά υπάρχουν προβλήματα τα οποία επιχειρεί να αντιμετωπίσει η επιχείρηση είτε με τις δικές της υπηρεσίες είτε σε συνεργασία με τους Δήμους Δωδώνης και Ζίτσας.

«Εμείς δεν νομοθετούμε αν θα πρέπει να γίνει μία γεώτρηση ή όχι, ούτε ελέγχουμε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Όρων. Ως Δήμος πρέπει να συμμετέχουμε στον διάλογο που γίνεται που θα καθορίσει τους όρους διαχείρισης των υδάτινων πόρων για το επόμενο διάστημα» τόνισε στην τοποθέτησή του για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Σχετικά με το ζήτημα του κινδύνου απέλασης μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της περιοχής ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα θέμα με ανθρωπιστικές διαστάσεις για το οποίο ο Δήμος δεν έχει πολλά περιθώρια παρέμβασης καθώς αποφάσεις λαμβάνει η Επιτροπή Ασύλου.

«Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που ελπίζουμε ότι θα το δουν σε δεύτερο βαθμό τα αρμόδια όργανα» τόνισε.