Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Από την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου

Εκτενή ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή έκανε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, επισημαίνοντας την ανάγκη για τήρηση των μέτρων.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, στα δύο νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύονται 14 ασθενείς, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σημείωσε ότι τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στα 53 και υπογράμμισε ότι από την Τετάρτη καταγράφεται αύξηση, γεγονός που επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση τέθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, στην διεκδίκηση ακίνητων και ειδικότερα του στρατοπέδου Βελισσαρίου, την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου και την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας που έχει πληγεί από την πανδημία.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην δευτερολογία του επικέντρωσε στο αίτημα για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, θέμα που τέθηκε από την κ. Καλογιάννη.

Αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και τόνισε ότι η πρόταση αξιοποίησης είναι αυτή που περιλαμβάνεται στο Ρυθμιστικό, δηλαδή η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

«Η παραχώρηση του στρατοπέδου είναι ένα διαχρονικό αίτημα στην πόλη το οποίο καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό. Το συζητήσαμε με τον Υπουργό Άμυνας και η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο παραχώρησης στην παρούσα φάση. Είναι σημαντικό ότι δεν εγκαταλείπουμε και ότι όσο ευρύτερο μέτωπο δημιουργείται τόσο καλύτερο είναι», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Σχετικά με το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, ανέφερε ότι ο Δήμος το διεκδικεί παρόλες τις έντονες γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της αρχικής παραχώρησης στην Αποκεντρωμένη.

Όσον αφορά τη διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έγκαιρα θα υποβάλλει τις προτάσεις και σημείωσε ότι κάθε πρόταση από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ευπρόσδεκτη.

Ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας απάντησε σε τοποθετήσεις σχετικά με την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία επισημαίνοντας ότι και οι δύο δέσμες μέτρων που αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο εφαρμόζονται με συνέπεια.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος απάντησε σχετικά με την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, σημειώνοντας ότι η διαχειριστική μελέτη έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η μελέτη έχει δοθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας και με την ιδιότητα του Καθηγητή Μετεωρολογίας έκανε γνωστό ότι το ύψος των βροχοπτώσεων που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα ξεπερνά κατά 250% τον μέσο όρο του μήνα.

Η αυριανή μέρα αναμένεται να είναι δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών, γεγονός που θέτει τον μηχανισμό της ΔΕΥΑΙ σε εγρήγορση.

Ο κ. Μπαρτζώκας απευθυνόμενος στους πολίτες ζήτησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.