Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για τον Μεγάλο Δακτύλιο

«Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών κατά της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τους Περιβαλλοντικούς Όρους (ΑΕΠΟ) του έργου «Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου της πόλης από τον Κόμβο Βογιάννου μέχρι τον Κόμβο Πανηπειρωτικού Σταδίου» δε μειώνει σε τίποτα την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για να βρεθεί λύση μετά την απόφαση του Υπουργού, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο», τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

«Είναι προφανές πως στην υπόθεση αυτή η λογική της δημιουργίας αντιπαλεύει τη λογική του παραλόγου. Ο Δήμος Ιωαννιτών ωστόσο, επιμένει στο δίκαιο αίτημά του και ελπίζει ο διάλογος με το Υπουργείο να φέρει θετική κατάληξη για ένα σημαντικό και αναπτυξιακό έργο για όλο το λεκανοπέδιο», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τόνισε όμως ότι ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να κινείται και στα δύο αυτά επίπεδα εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο μέσο που έχει πιστεύοντας ότι η καλύτερη λύση είναι η πολιτική – τεχνοκρατική συνεννόηση με την πλευρά του Υπουργείου.

«Η επιτροπή αναστολών δεν αποφάσισε ότι η προσφυγή μας είναι αβάσιμη, αλλά ότι δεν είναι προδήλως βάσιμη και γι’ αυτό η ανάγνωση μιας απόφασης πρέπει να γίνεται προσεκτικά», είπε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο σκεπτικό της απόφασης, ενώ εξήγησε ότι εξετάστηκε μόνο το σκέλος της πιθανής ύπαρξης κινδύνου απώλειας της χρηματοδότησης κι όχι την ουσία της υπόθεσης η οποία θα εξεταστεί στην κύρια εκδίκαση στις 28/10/2018.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η αίτηση θεραπείας που έχει καταθέσει ο Δήμος στο αρμόδιο υπουργείο δεν έχει απορριφθεί, ενώ πρόσθεσε ότι οι επαφές συνεχίζονται και μάλιστα επίκειται συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο.

Τέλος, και σε ότι αφορά την Κενάν Μεσαρέ, επισήμανε ότι η αλλαγή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ζητείται για τον Μεγάλο Δακτύλιο δεν μπορεί να επιφέρει κατασκευαστικές διορθώσεις σε αυτή και ότι οι όποιες, πιθανές, διορθωτικές κινήσεις, μπορούν να γίνουν μόνο μέσω του ΣΒΑΚ, θέλοντας να τονίσει για μια ακόμη φορά την απουσία συσχέτισης του έργου του Μ. Δακτυλίου με την Κενάν Μεσαρέ.