Κλείσιμο Μενού

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Γραφείο Τουριστικής Προβολής

Το Γραφείο Τουριστικής Προβολής έχει ως έργο του να διαμορφώνει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε η τουριστική ανάπτυξη στην πόλη των Ιωαννίνων να γίνεται σε βιώσιμη βάση, με διαρκή ωφέλη για την τοπική οικονομία και σταθερή συμβολή στη βελτίωση της κοινωνικο-πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής.

 

Οι πρωτοβουλίες και δράσεις που προωθεί, υπηρετούν το στόχο μίας δυναμικής αναπτυξιακής προοπτικής, η οποία δεν εξαντλείται στην κάλυψη των αναγκών του παρόντος, αλλά εξασφαλίζει το αναγκαίο υπόβαθρο για την ικανοποίηση και των αναγκών του μέλλοντος, τόσο ως προς την αύξηση των ποσοτικών και ποιοτικών μεγεθών, όσο και ως προς τη διατήρηση και μεγέθυνση του κοινωνικού μερίσματος.

 

Με επαγγελματικό σχεδιασμό, προγραμματισμό, οργάνωση και συνέργειες, υλοποιεί μία εξωστρεφή στρατηγική, που στο επίκεντρό της βρίσκεται η επιδίωξη ο προορισμός «Ιωάννινα» να καθιερωθεί στο χάρτη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς ως ένας Μητροπολιτικός πόλος έλξης επισκεπτών, με υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Να εδραιωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στη διεθνή κι εγχώρια κατάταξη των ταξιδιωτικών προτιμήσεων ως ένας κομβικός σταθμός πολυήμερης παραμονής, με ποικίλες δραστηριότητες και δυνατότητα γενικών εφορμήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή.

 

Η πρωτεύουσα των Ιωαννίνων διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι μία ζωντανή, φιλόξενη πόλη, με σύγχρονες υποδομές, εντυπωσιακή ομορφιά, ισχυρή πολυπολιτισμική ιστορική φυσιογνωμία και αξιοζήλευτη γεωγραφική θέση, κοντά σε προσφιλή τουριστικά θέρετρα (Πάργα, Πρέβεζα, Σύβοτα, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Τζουμέρκα κ.α.). Ένας τόπος, με πολυδιάστατες συναρπαστικές παραστάσεις, όπου το πλούσιο παρελθόν συνδέεται με το ελπιδοφόρο παρόν και το μέλλον, το χθες και το αύριο το συναντά ο επισκέπτης στο σήμερα.

 

Η ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης αποτελεί μία συνεχή, αδιάκοπη επενδυτική πρόκληση, με πολλαπλές θετικές αποδόσεις. Για αυτό και η δημοτική Αρχή την ιεραρχεί ως κυρίαρχη προτεραιότητα στο πλαίσιο του συνολικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περιοχή.

 

Επικοινωνία

Μουλαϊμίδου 10

2651 037017