Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Δήλωση Δημάρχου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου – η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής δράσης της νέας γενιάς – είναι ένα ιστορικό γεγονός του οποίου  η συμβολική  δύναμη όχι μόνο δεν έχει εξαντληθεί 44 χρόνια μετά, αλλά το κεντρικό του σύνθημα για “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” γίνεται επίκαιρο στην Ελλάδα της κρίσης. Αυτό ήταν το μήνυμα της  δήλωσης του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, καταθέτοντας το πρωί στεφάνι στο μνημείο “Ηρώων Πολυτεχνείου”.

Στη δήλωση του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ανέφερε πως:

«Το σύνθημα ‘‘ψωμί παιδεία ελευθερία’’ στις μέρες μας παραμένει επίκαιρο.

Το ψωμί έχει αναφορές στη σημερινή κρίση στην οποία έχει επέλθει η κοινωνία τα τελευταία χρόνια, θυμίζοντάς μας τους αγώνες που κάνουμε για να βγούμε απ’ αυτή την κρίση.

Η παιδεία είναι το μέσο που πάντα βοηθούσε την ανάταξη μιας κοινωνίας και μπορεί να βοηθήσει να πάμε μπροστά. Άρα όλοι μας πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο πως θα διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες παιδείας για τη νέα γενιά.

Τέλος η ελευθερία, στους καιρούς που ζούμε δοκιμάζεται. Βλέπουμε να δυναμώνουν κάποιες ακραίες και σε ορισμένες περιπτώσεις φασιστικές αντιλήψεις στην Ευρώπη και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε σε μια εγρήγορση να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα αυτά και να αποκρούσουμε οποιαδήποτε πιθανότητα ολοκληρωτικές απόψεις να έρθουν στο προσκήνιο.

Αιωνία τους η μνήμη».