Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Δήμος και ΚΕΚ ΟΑΕΔ συμπράττουν για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Στην υλοποίηση δύο ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την κατάρτιση στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών βοτάνων θα προχωρήσουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ.

Σε συνάντηση εργασίας που είχε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας με τον διευθυντή του ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ Αργύρη Κύρκο συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπογραφεί το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στις προσλήψεις των καθηγητών- εκπαιδευτών και ο Δήμος θα ανακοινώσει άμεσα την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

«Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τις καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων και να δώσουμε την δυνατότητα σε συμπολίτες μας να αποκτήσουν την τεχνογνωσία και όσα εφόδια απαιτούνται για τις καλλιέργειες αυτές. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.