Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Δημόσια διαβούλευση για να γίνει το “Πάρκο” Ηρώων Πολυτεχνείου ένα κανονικό πάρκο

Να μετατρέψει το “Πάρκο” Ηρώων Πολυτεχνείου σε ένα κανονικό πάρκο επιθυμεί η Δημοτική Αρχή. Έτσι με πρωτοβουλία της αρμόδιας αντιδημάρχου, Ελένης Βασιλείου, μια ακόμα δημόσια διαβούλευση ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 26 Μαρτίου και ώρα 24:00 με αντικείμενο το “Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου” που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δωδώνη-Δομπόλη και Ανωνύμου οδού.
Σήμερα το “Πάρκο” περικλείεται από δρόμους υψηλής κυκλοφορίας και η πρόσβαση από τους πολίτες γίνεται μόνο αφού διασχίσουν κάποιον από τους παραπάνω δρόμους με την επικινδυνότητα που τους χαρακτηρίζει λόγω κυκλοφοριακού φόρτου.
Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε το “Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου” ως “κυκλοφοριακό κόμβο” καθώς σε καμία των περιπτώσεων δεν εξυπηρετεί τη χρήση του.
“Στόχος της Δημοτικής Αρχής- όπως εξηγεί η κ. Βασιλείου- είναι να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κοινόχρηστους χώρους σε σημεία που υπολείπονται και να τους αποδώσουμε στους πολίτες για χρήση με τα ευεργετικά οφέλη που όλοι γνωρίζουμε”.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος επιζητεί την άποψη των δημοτών για τη μετατροπή του κόμβου αυτού σε πάρκο, έστω και μικρών διαστάσεων, με τη πεζοδρόμηση της Ανωνύμου οδού που συνδέει την οδό Δομπόλη με τη οδό Δωδώνης. Σημειώνεται ότι με την προτεινόμενη παρέμβαση δε δημιουργείται πρόβλημα στη κυκλοφορία των αυτοκινήτων δεδομένης της ύπαρξης φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Δωδώνης, Δομπόλη και Κενάν Μεσαρέ”.
“Θέλουμε πραγματικά να καταγράψουμε την άποψη των συνδημοτών μας στην παρέμβαση που έχουμε σχεδιάσει. Άλλωστε η μετατροπή του ‘πάρκου’ σε ένα κανονικό πάρκο γίνεται με γνώμονα την αύξηση των δημόσιων ελεύθερων χώρων μέσα στον αστικό ιστό προς όφελος των πολιτών. Έχουμε αποδείξει ως Δημοτική Αρχή πως επιζητούμε τη γνώμη των πολιτών κι αυτό κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση μέσω της δυνατότητας που μας δίνει η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση”, τόνισε η κ. Βασιλείου, ενώ πρόσθεσε πως παρόμοια διαδικασία θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον και για άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις που έχει σχεδιάσει η αντιδημαρχία Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση μπορούν να το κάνουν στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.diavouleusi.eu/diabouleyseis/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CF%8E/