Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Διαδικτυακή παρουσίαση της συμμετοχής του Δήμου Ιωαννιτών στο πιλοτικό πρόγραμμα ”100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”

O Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να ανταποκριθεί στην πρόκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να υποβάλλει φάκελο υποψηφιότητας για το πιλοτικό πρόγραμμα ”100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”.
Οι πόλεις, εξαιτίας της ραγδαίας αστικοποίησης των τελευταίων δεκαετιών, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της.
Το δικαίωμα σε καθαρή και προσιτή ενέργεια περιλαμβάνεται μεταξύ των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και συνεπώς θα πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη.
Το δικαίωμα των μελλοντικών γενιών των Ιωαννίνων να απολαύσουν μια βιώσιμη πόλη πρέπει να αποτελεί τη βάση των σημερινών μας αποφάσεων.
Θεωρούμε ότι μέσα από αυτό το στόχο και τις αντίστοιχες προσπάθειες μας με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα η πόλη των Ιωαννίνων θα ενσωματώσει εμπειρίες, ευκαιρίες χρηματοδότησης και πρακτικές για την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας , την εξοικονόμηση ενέργειας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής όλων μας.
Ενόψει της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Δήμου μας στο πρόγραμμα «100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις ως το 2030» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνεται διαδικτυακή εκδήλωση τη Δευτέρα 20/12/2021 και ώρα 19:00.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Ιωαννιτών στο YouTube https://www.youtube.com/watch?v=-gxvXRVKYx4.