Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Διευρύνεται η συνεργασία του Δήμου με το ΚΕΚ της ΔΥΠΑ

Διευρύνεται φέτος η συνεργασία του Δήμου Ιωαννίνων με το ΚΕΚ της ΔΥΠΑ –πρώην ΟΑΕΔ- και με στόχο την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση σε τομείς αιχμής του πρωτογενούς τομέα.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και του Διευθυντή του ΚΕΚ Αργύρη Κύρκου, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Βλέτσα.

«Συνεχίζουμε και διευρύνουμε την συνεργασία μας με το ΚΕΚ για κοινές δράσεις. Ο πρωτογενής τομέας είναι καθοριστικής σημασίας για την περιοχή μας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάνει μεγάλη προσπάθεια για την στήριξη και την ανάπτυξή του», σημείωσε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η συνεργασία του Δήμου με το ΚΕΚ της ΔΥΠΑ συνεχίζεται και μεγαλώνει. «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για δύο νέα προγράμματα που θα αφορούν το ένα στη μελισσοκομία και το δεύτερο στην καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Με αυτά τα δύο προγράμματα ο Δήμος δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση και να πιστοποιηθούν» τόνισε ο κ. Βλέτσας.

Το έντυπο συμμετοχής στα προγράμματα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Διευθυντής του ΚΕΚ Αργύρης Κύρκος τόνισε ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται η συνεργασία αυτή. Θα ακολουθήσει προκήρυξη για την πρόσληψη εκπαιδευτών ώστε να γίνει η κατάρτιση των ενδιαφερόμενων.

Παράλληλα ανέφερε ότι το ΚΕΚ άμεσα θα ξεκινήσει και άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή της Ηπείρου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συναυλία που έγινε το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Απαντώντας ανέφερε: «Ο Δήμος δεν έχει κανένα λόγο να απολογηθεί για κάτι. Ορισμένες αντιδράσεις είναι εμπαθείς και αναιτιολόγητες. Ήταν ένα πανηγύρι της πόλης, μια πολύ όμορφη βραδιά που έφερε ζωή και κίνηση στην πόλη. Χρειαζόμαστε τέτοιες στιγμές, ειδικά μετά την μεγάλη πίεση από την πανδημία. Αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου ήταν να συμβάλλει στην μεγάλη διοργάνωση που έκανε μία εταιρεία –η πρώτη που ήρθε στα Γιάννενα- για να γιορτάσει τα πέντε χρόνια της παρουσίας της. Τα υπόλοιπα εκπέμπουν εμπάθεια και μιζέρια και δεν έχουν θέση στην καθημερινότητά μας».