Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Στην πρώτη μεγάλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Με την αναμόρφωση αυτή τακτοποιείται το χρηματικό υπόλοιπο στις 31 Δεκεμβρίου 2020, διασφαλίζονται οι πιστώσεις για όλα τα συνεχιζόμενα έργα και τις δράσεις και τακτοποιούνται οφειλές του Δήμου.

Την βασική εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος –λόγω απουσίας του αντιδημάρχου Οικονομικών Φώτη Βάββα- ενώ εξειδικευμένες απαντήσεις δόθηκαν από στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ εξήρε το έργο της Οικονομικής Υπηρεσίας και τόνισε ότι η πρώτη αναμόρφωση τακτοποιεί εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Σημείωσε ότι η ενίσχυση του κεντρικού κράτους λόγω της πανδημίας είναι σημαντική αλλά είναι μικρότερη από τις απώλειες που έχει ο Δήμος, ειδικά τις απώλειες των δύο μεγάλων νομικών προσώπων του ΟΚΠΑΠΑ και του Πνευματικού Κέντρου.

«Εάν δεν επιχορηγηθούν σωστά κινδυνεύει η λειτουργία τους και η βιωσιμότητά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι με την αναμόρφωση ρυθμίζονται όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σήμερα στο Δήμο.

Ένας από τους τομείς που θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα είναι ο αθλητικός.

Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Νίκος Τσώλης ο αθλητισμός λόγω της πανδημίας έμεινε κλειδωμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τσώλης έκανε γνωστό ότι προηγήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους 108 σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο Δήμος θα προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα για 21 σωματεία που κάνουν χρήση ακινήτων των Δήμων ενώ θα προχωρήσουν έργα και δράσεις σε αθλητικούς χώρους.

Παράλληλα θα διαμορφωθούν άμεσα δύο υπαίθρια πάρκα άθλησης ενώ μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα τοποθετηθούν υπαίθρια τραπέζια για διάφορες αθλητικές χρήσεις.

Με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού διασφαλίζεται η συνεργασία του Δήμου με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων μέσω διεθνούς διαγωνισμού.