Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο

Για τα βασικότερα τρέχοντα θέματα ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο ατύχημα που έγινε στο Πρότυπο Γυμνάσιο εκφράζοντας την λύπη του για το συμβάν. Έκανε γνωστό ότι μετά την αποκατάσταση της περίφραξης έγινε αυτοψία στη σχολική μονάδα από τον Γενικό Γραμματέα και τη Γενική Διευθύντρια του Δήμου.
Σχετικά με το αίτημα που έχει κατατεθεί από την Ένωση Γονέων για ειδική συνεδρίαση του σώματος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αυτή εξετάζεται με ενδιαφέρον και μόλις συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία θα δρομολογηθεί.
Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι η θέση της δημοτικής αρχής για το θέμα του νερού είναι ταυτόσημη με αυτή της ΕΔΕΥΑ και όπως έχει εκφραστεί από την ΔΕΥΑΙ. «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και οι πάροχοι είναι οι δημοτικές επιχειρήσεις».
Ο Δήμαρχος κατέθεσε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου το πρακτικό σύμπραξης των παρατάξεων που μετέχουν στο σχήμα της δημοτικής αρχής ενώ έκανε γνωστό ότι επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη η εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακόμη ενημέρωσε για την έναρξη των έργων στην κεντρική πλατεία όπως και στην συνεργασία που είχε με το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Επιστολή από την κ. Κλεοπάτρα Χατζηγιάννη- Ελισάφ
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Ακονίδου ανέγνωσε επιστολή που έστειλε η κ. Κλεοπάτρα Χατζηγιάννη- Ελισάφ προς όλα τα μέλη του σώματος.
Στην επιστολή αναφέρει:
«Με την παρούσα επιστολή μου απευθύνομαι σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά και εκφράζω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για την συμπαράστασή σας στο βαθύτατο πένθος μου αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τιμήσατε τη μνήμη του Μωυσή.
Για μένα η απώλεια είναι τεράστια και ο χρόνος που περνά δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο και να γεμίσει το κενό που άφησε.
Από την στιγμή που διαγνώστηκε το πρόβλημα υγείας και στους λίγους –δύσκολους- μήνες που ακολούθησαν η σκέψη του ήταν καθημερινά στην πόλη που αγάπησε όσο και την ιατρική και στη λειτουργία του Δήμου.
Αισθανόταν ευγνώμων για την τιμή που του έκαναν οι συμπολίτες μας αλλά και τεράστια την ευθύνη απέναντί τους.
Η συναίσθηση της ευθύνης ήταν αυτή που τον είχε οδηγήσει στην απόφαση της παραίτησης από το αξίωμα του Δημάρχου κάτι που δεν πρόλαβε να κάνει..
Δανείζομαι τα δικά του λόγια, τις λίγες γραμμές που έγραψε πριν το τέλος και σας τις καταθέτω: «Δεν μπορώ πια να υπηρετώ την πόλη στην οποία γεννήθηκα και έζησα όλη μου τη ζωή και την οποία, μαζί με την Ιατρική, αγάπησα με πάθος και αφοσίωση. Τούτη τη στιγμή σας διαβεβαιώνω ότι στα λίγα χρόνια της δημαρχίας μου πάσχισα μέρα νύχτα για το καλό της πόλης μας. Όσο ακόμη ζω και αναπνέω η καρδιά μου και η σκέψη μου θα είναι στα Γιάννενα».
Είμαι απολύτως σίγουρη ότι και τώρα που δεν ζει πια, θα αγκαλιάζει τα Γιάννενα για πάντα.
Κλείνοντας θα ήθελα και πάλι να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την στήριξη και την συμπαράστασή σας».