Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Με αφορμή την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας–Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου, το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, η 5η και 6η Τοπική Ομάδα Υγείας Ιωαννίνων (Τ.ΟΜ.Υ) , σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και τον Αρισταίο Μελισσοκομικό Σύλλογο Ιωαννίνων, οργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και την επίδραση της χρήσης αυτών στην υγεία.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη  26 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 10:30, στο Δημαρχιακό Κτίριο Κατσικά και την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, ώρα 10:30 στο 1ο ΚΑΠΗ Ιωαννίνων (όπισθεν Στρατολογίας).

Περιλαμβάνουν ομιλίες από γεωπόνους και από τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων «Αρισταίος» σχετικά με την ορθολογική χρήση και αποθήκευση των γεωργικών φαρμάκων και τους κανόνες που διέπουν την εφαρμογή τους, όπως επίσης και ομιλίες από ιατρικό προσωπικό σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης και φροντίδας όσων, άμεσα ή έμμεσα, εκτίθενται στα φυτοφάρμακα.

Για όσους ενδιαφέρονται, θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας προληπτικού αντιτετανικού εμβολιασμού (απαραίτητη η γνώση του ΑΜΚΑ).

Όλοι όσοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ευελπιστούν ότι η ανταπόκριση των πολιτών θα είναι σημαντική και ότι θα γίνει ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Πρόσκληση σε εκδήλωση γεωργικά φάρμακα και υγεία[39222]