Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επίσκεψη της Επιτετραμμένης της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Ο πολιτισμός τέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης της Επιτετραμμένης της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα Mag. Dr. Martina Hermann στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Η κα Hermann βρέθηκε στην πόλη μας και συναντήθηκε ανήμερα των Θεοφανίων με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, με στόχο τον σχεδιασμό μουσικών και κινηματογραφικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας Ελλάδας – Αυστρίας.

Η Επιτετραμμένη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, ως υπεύθυνη Πολιτισμού, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο για τις μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στα Ιωάννινα, αλλά και για  τη συνεργασία στον τομέα του κινηματογράφου, με την προβολή αυστριακών ταινιών.

Όπως είναι γνωστό, η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, έχει καθιερώσει το «Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι», έναν πολιτιστικό θεσμό, που διέπεται από θεμελιώδεις ιδέες, οι οποίες στηρίζονται στο διάλογο μεταξύ Αυστριακών και Ελλήνων επαγγελματιών καλλιτεχνών, στην ποικιλομορφία της έκφρασης, μέσω των διαφόρων ειδών μουσικής και βεβαίως στην φιλία μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας. Απευθύνεται σε εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς, υψηλής επαγγελματικής στάθμης, που επιθυμούν να συμβάλλουν στη ξεχωριστή αυτή μουσική εμπειρία για το ελληνικό κοινό.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας το ενδιαφέρον της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα όσον αφορά τη διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων στα Ιωάννινα που συμβάλλουν στην επικοινωνία των δύο λαών και στην γνωριμία του ελληνικού κοινού με τα πολιτιστικά δρώμενα της Αυστρίας» ανέφερε ο Μωυσής Ελισάφ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου και οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας, Αριστείδης Παππάς, Ιωάννης Αϊβατίδης και Γιώργος Αρλέτος, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Αριστείδης Μπαρτζώκας.