Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επικοινωνία με την Πανηπειρωτική για το Ζάππειο

Με τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μάκη Κιάμο επικοινώνησε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με αφορμή την διεκδίκηση του Ζαππείου από ιδιωτική εταιρία.

Παρότι κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα, οι ιδιώτες επανήλθαν με βάση τη νομοθεσία του 2018 και διεκδικούν το Ζάππειο και τους χώρους του Κληροδοτήματος.

Ο Δήμαρχος στην επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής συζήτησε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης τονίζοντας ότι ο ίδιος αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθούν αρωγοί στις πρωτοβουλίες της Συνομοσπονδίας.

«Το Ζάππειο αποτελεί ένα εμβληματικό κτίριο. Ένα κτίριο ταυτόσημο με την Ηπειρωτική ευεργεσία, με την προσφορά των Εθνικών Ευεργετών. Είναι καθήκον όλων να διαφυλαχθεί και να παραδοθεί ατόφιο στις επόμενες γενιές. Κανένας Ηπειρώτης δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το Ζάππειο μπορεί να περάσει στον έλεγχο μιας ιδιωτικής εταιρίας, κανένας Ηπειρώτης δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι το κόσμημα της πρωτεύουσας θα υπηρετήσει άλλους σκοπούς», ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο Δήμος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Ελισάφ στον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής θα εκπροσωπηθεί στη σύσκεψη που οργανώνεται στις 23 Οκτωβρίου με σκοπό να συντονιστούν τα επόμενα βήματα, πιθανόν και κινητοποιήσεις ώστε να αποτραπεί η εκποίηση του Ζαππείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟ 14 10 19[25885]