Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επιστολή για το κλείσιμο υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας στην Καλούτσιανη

Επιστολή με την οποία εκφράζει την αντίρρησή του στο ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλούτσιανη απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας κ. Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο – CEO κ. Παύλο Μυλωνά.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι

Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα που διατηρεί στα Γιάννινα στην περιοχή της Καλούτσιανης.

Μιας περιοχής ιστορικής για την πόλη των Ιωαννίνων η οποία τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε από την κρίση ίσως περισσότερο από κάθε άλλη στο Δήμο μας.

Παρόλα αυτά παραμένει μια ζωντανή γειτονιά, με το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας να αποτελεί πυρήνα της καθημερινής δραστηριότητα των ανθρώπων της.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το κατάστημα εξυπηρετεί, πέραν των εμπόρων και καταστηματαρχών, ένα πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας αλλά και ευπαθών ομάδων και στην περίπτωση που αυτό κλείσει, θα υπόκεινται πλέον σε μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με την τράπεζα.

Γνωρίζω ότι η αναδιάρθρωση των καταστημάτων και της Εθνικής Τράπεζας είναι σε ένα βαθμό επιβεβλημένη ωστόσο πιστεύω πως μια τέτοια κίνηση για το συγκεκριμένο υποκατάστημα θα αποτελέσει ένα ακόμα χτύπημα για τους κατοίκους της συγκεκριμένης, εμβληματικής γειτονιάς της πόλης.

Στη βάση αυτή λοιπόν σας καλώ να αναθεωρήσετε την όποια σκέψη υπάρχει για το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και δηλώνω διαθέσιμος να συναντηθούμε από κοντά προκείμενου να συζητήσουμε διεξοδικά το ζήτημα.

Με εκτίμηση

Θωμάς Κ. Μπέγκας

Δήμαρχος Ιωαννίνων