Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Η πλατεία των Ιωαννίνων γέμισε γαϊτανάκια!

Με το παραδοσιακό γαϊτανάκι στην κεντρική πλατεία της πόλης ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο.
Και δεν ήταν ένα αλλά πολλά γαϊτανάκια με δεκάδες μέλη πολιτιστικών συλλόγων και του τμήματος παραδοσιακών χορών του Δήμου να χορεύουν, να τραγουδούν και να διασκεδάζουν.
Μαζική και η παρουσία του κόσμου καθώς ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος της εκδήλωσης.
Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου καλωσόρισε όλους και ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς συλλόγους για την συμμετοχή τους και για την προσπάθεια που κάνουν να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση.
«Η πλατεία γέμισε παραδοσιακούς ρυθμούς και όλη η πόλη είναι εδώ για να γιορτάσουμε την έναρξη της Αποκριάς. Σήμερα έχουμε το γαϊτανάκι και την ερχόμενη Κυριακή το καρναβάλι του Κατσικά και τις τζαμάλες. Είναι μια ευκαιρία για να ξεφύγουμε όλοι, έστω για λίγο, από την καθημερινότητα και να διασκεδάσουμε. Με τα έθιμα αυτά τα Γιάννενα μπορούν να αποτελέσουν προορισμό για τις Απόκριες και αυτό επιδιώκουμε» σημείωσε η κ. Ακονίδου.
Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις δώδεκα το μεσημέρι θα ξεκινήσει το Καρναβάλι του Κατσικά και το βράδυ θα ανάψουν 70 τζαμάλες στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά του Δήμου.
Τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο Πάρκο Λιθαρίτσια με μουσική, χορό και τα παραδοσιακά εδέσματα που επιβάλλει η μέρα.