Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

«Κοινωφελείς παρεμβάσεις» σε όλο το Δήμο

Τους τόπους όπου γίνονται παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών, κάποιες μάλιστα μετά από αρκετά χρόνια, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας μαζί με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για το εργοτάξιο, Δημήτρη Νάστο.

Πρόκειται για ανακατασκευές πεζοδρομίων, πλακοστρώσεων και λιθοστρώσεων σε 20 συνολικά σημεία σε όλο το Δήμο.

Οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις γίνονται με «ίδια» μέσα από το εργοτάξιο του δήμου και τη σημαντική βοήθεια του δυναμικού που ενισχύει τον Δήμο μέσω της κοινωφελούς εργασίας.

Έρχονται δε να συμπληρώσουν τις παρεμβάσεις μέσω έργων που δημοπρατήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα σε πολλές περιοχές του Δήμου, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτό τόνισε μάλιστα και στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας ο οποίος εξήρε και την προεργασία που είχε γίνει από το εργοτάξιο του Δήμου ώστε μόλις ενισχυθεί με προσωπικό από την κοινωφελή εργασία να ξεκινήσει τις παρεμβάσεις άμεσα.

«Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα συνεργεία που συγκροτήθηκαν από τους εργαζόμενους μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας. Από το Πέραμα μέχρι την Πεδινή και από το Μπιζάνι μέχρι την Παμβώτιδα έχουμε εγκαταστήσει συνεργία με στόχο στο τέλος του 8μηνου να αλλάξει η εικόνα σε πολλές περιοχές του Δήμου. Στην ίδια λογική κινούμαστε και στο κομμάτι της καθαριότητας η οποία έχει ενισχυθεί αλλά και στο πράσινο. Γίνεται μια συντονισμένη παρέμβαση σε πολλούς τομείς προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο την παρουσία των εργαζομένων αυτών. Με μια ισόρροπη κατανομή των συνεργείων που συστήσαμε θέλουμε να αφήσουμε ένα ποιοτικό αποτύπωμα σε όλα τα σημεία του Δήμου», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Προλαβαίνοντας μάλιστα την πιθανή κριτική για προεκλογικές πρωτοβουλίες και έργα ο Δήμαρχος τόνισε πως η έναρξη των παρεμβάσεων μέσω της Κοινωφελούς εργασίας δεν έχει καμία σχέση με τις επικείμενες εκλογές, καθώς «η αγωνία μας και η πίεση που ασκήσαμε όλοι οι Δήμοι ήταν να ξεκινήσει το πρόγραμμα από την περασμένη άνοιξη για να εκμεταλλευτούμε τον καλό καιρό. Αυτό δεν έγινε και οι εργαζόμενοι ήρθαν τώρα. Εμείς ήμασταν όμως οργανωμένοι για να έχουμε τη μέγιστη απόδοση».

Η ενίσχυση του εργοταξίου με τους ανθρώπους της κοινωφελούς έχει ως αποτέλεσμα, να εξελίσσονται παρεμβάσεις τόσο συστηματικά και μεθοδικά σε ολόκληρο τον Δήμο, κάτι που είχε να συμβεί για πολλά χρόνια.

Από την πλευρά του ο κ. Νάστος ο οποίος έχει αναλάβει και την καθημερινή επίβλεψη των παρεμβάσεων αυτών μίλησε για έργα που σε κάποιες περιοχές όπως αυτή του Κάστρου έχουν να γίνουν χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή παρεμβαίνουμε σε 22 σημεία με 12 συνεργεία σε όλο σχεδόν το Δήμο. Στόχος μας είναι οι πιο πολυσύχναστες περιοχές, αλλά και όπου υπάρχουν εξειδικευμένες ανάγκες όπως έξω από σχολεία αλλά και στα νοσοκομεία», επισήμανε.

 

Οι παρεμβάσεις

Οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 26 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ιωαννιτών, είναι οι εξής:

-Ανακατασκευή πεζοδρομίων στις οδού Μελ. Γεωγράφου και Αρχιμανδρειού,

-Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην Λ. Μακρυγιάννη (πριν το νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

-Πλακοστρώσεις, λιθοστρώσεις σε οδούς εντός του Κάστρου

– Ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της Λ. Δωδώνης

-Νέα πεζοδρόμια στο χώρο πάρκινγκ στο θεατράκι της Σκάλας

– Επισκευή πλακοστρώσεων στο Πέραμα

-Επισκευή τοιχίου στο γηπεδάκι επί της οδού Σουλίου

-Επισκευή πεζοδρομίων στις οδούς Πινδάρου, Κατσάρη, Φ. Τζαβέλα, Σταδίου, Γυναικών Πίνδου

-Κατασκευή πεζοδρομίου στην Μπάφρα

-Αντικατάσταση στα πλακάκια της Κεντρικής Πλατείας

-Εγκατάσταση φρεατίων και εργασίες για την ηλεκτροδότηση του γηπέδου στην Πλατανιά

-Επισκευή τοιχοποιίας στην οδό Καραμανλή