Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Με όλους τους υγειονομικούς κανόνες η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με τους νέους υγειονομικούς κανόνες και τα μέτρα που απαιτούνται για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 έγινε η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Από τον Δήμο Ιωαννιτών και τις υπηρεσίες του σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα είχε ολοκληρωθεί η διανομή των μασκών σε όλες τις σχολικές μονάδες ώστε να είναι στη διάθεση των μαθητών.

Με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με αποστάσεις και μάσκες έγιναν οι καθιερωμένοι αγιασμοί.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ παραβρέθηκε το πρωί στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βαγγέλης Κωσταδήμας, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αιβατίδης και Αριστείδης Παππάς.

Η Διευθύντρια του σχολείου Μαρία Κασαγιάννη καλωσόρισε όλους και απευθυνόμενη στους μαθητές τους ζήτησε να τηρούν τα μέτρα ώστε η χρονιά να κυλήσει χωρίς προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απευθυνόμενος στους μαθητές σημείωσε πως αν τηρήσουμε όλοι τους κανόνες τότε θα έχουμε δημιουργήσει μία μεγάλη ασπίδα για τη δημόσια υγεία.

«Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε κι αυτό είναι η υγεία μας», επεσήμανε.

«Κάναμε ότι καλύτερο ώστε τα σχολεία του δήμου μας να είναι έτοιμα για αυτή την διαφορετική σχολική χρονιά» σημείωσε ο Δήμαρχος και αναφερόμενος στο Μουσικό τόνισε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε ένα κτίριο με πολλά προβλήματα.

«Πρέπει να δρομολογήσουμε το μέλλον. Και το μέλλον είναι ένα καινούριο πρότυπο μουσικό σχολείο το οποίο περιλαμβάνεται στο κτιριολογικό πρόγραμμα του Δήμου μας» ανέφερε.

Απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είπε ότι επιθυμία του Δήμου είναι να ανοίγει η πολιτιστική χρονιά με εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου κάτι που θα ετοιμαστεί μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου για το Μουσικό Σχολείο ήταν αμέριστο από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα.

«Κάναμε σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών του. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα με την βοήθεια της Περιφέρειας κάναμε όλες τις παρεμβάσεις ώστε να δοθεί η έγκριση από την επιτροπή καταλληλότητας. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται και το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά. Έτσι θα προχωρήσουμε και σε άλλες βελτιώσεις. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Η πόλη δικαιούται ένα πρότυπο μουσικό σχολείο. Υπάρχει ένα κτιριολογικό πρόγραμμα του Δήμου στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα νέο μουσικό σχολείο. Το ενδιαφέρον μας είναι αμέριστο» υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

O Δήμαρχος παρέστη επίσης στους αγιασμούς στο συγκρότημα Ακαδημίας, στο 4ο Λύκειο και στο 7ο Λύκειο.