Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Μηνυμα της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώς Νόκα- Ζαράχη

Χριστούγεννα 2020
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί γονείς,
Λίγες σκέψεις αγάπης και αισιοδοξίας για τις ημέρες που έρχονται από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ιωαννιτών για ανάταξη των συναισθημάτων απέναντι στον άνθρωπο.
Όλοι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση που άγγιξε ολόκληρο τον πλανήτη. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν ξεχωρίζει ηλικία, φύλο, κοινωνική ή οικονομική κατάσταση. Στοχεύει στον άνθρωπο. Γι’ αυτό περισσότερο από ποτέ πρέπει να κρατήσουμε τις ανθρώπινες αξίες ψηλά όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η αισιοδοξία και εν τέλει η ελπίδα για το αύριο. Το σήμερα λοιπόν, ας γίνει για όλους μια σκούρα σελίδα που θα δώσει φως σε έννοιες όπως η υγεία, που χωρίς αυτή δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής.
Απευθυνόμενοι στα παιδιά ευχόμαστε να βγουν πιο δυνατά και πιο προβληματισμένα και με μεγαλύτερη ωριμότητα και να πάρουν δύναμη για να βγουν στο ξέφωτο της γνώσης και της μάθησης, γιατί αυτά θα αποτελέσουν τη νέα γενιά και τους πρωταγωνιστές της ζωής, που δοκιμάστηκαν και τολμώ να πω, πως πέτυχαν, αφού μαθητές μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Απευθυνόμενοι στους γονείς και εκπαιδευτικούς θέλουμε να συγχαρούμε τις προσπάθειες που κάνουν, προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά σε μια επαφή με το μάθημα της τηλεκπαίδευσης, που στόχο έχει την μη αποκοπή του μαθητή από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ευχόμαστε λοιπόν καλές γιορτές και το 2021 ας είναι μια χρονιά που θα αφήσει πίσω, όλες τις αρρώστιες και τους θανάτους. Να είναι η χρονιά που όλοι μας, μα περισσότερο τα παιδιά, θα αντικρύσουν τα χαμόγελα και χωρίς μάσκες θα σμίξουμε τα χέρια τους και θα αγκαλιαστούμε αφήνοντας πίσω την απόσταση του ανθρώπου από άνθρωπο.
Όλοι εμείς που πασχίζουμε για την παιδεία και την εκπαίδευση δεν θα αφήσουμε να νεκρωθούμε ψυχικά και σωματικά. Θα είμαστε παρόντες στη ζωή που είναι έξω από όλο αυτό που ζούμε και θα διαφυλάξουμε ΄΄ το μέσα μας’’ για να βγούμε στο ξέφωτο με αγάπη στις καρδιές μας.
Με αγάπη και εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη