Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Νέες παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια του Δήμου Ιωαννιτών

Το νέο της πρόγραμμα παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε σε συνεδρίασή της την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η σχολική επιτροπή, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, ιεράρχησε τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, με μεθοδικότητα και με συντονισμένο τρόπο. «Για τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, η βελτίωση των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα. Η σχολική επιτροπή καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο και πιο λειτουργικό σχολικό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Έχοντας από την πρώτη στιγμή την αντίληψη ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με σχεδιασμό και οργανωμένα, συνεχίζουμε το έργο μας κι αυτή την περίοδο. Τα σχολεία έχουν και θα έχουν πάντα ανάγκες, με τη σχολική επιτροπή να δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους και ότι θα φροντίζει για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας» αναφέρει η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παρασκευή Τσίλη.

Στην τελευταία της συνεδρίαση, η σχολική επιτροπή προχώρησε στην έγκριση μιας σειράς από παρεμβάσεις: Ελαιοχρωματισμός σχολικών κτιρίων, εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης ακρυλικού δαπέδου σε εξωτερικά γήπεδα, προμήθεια αθλητικού υλικού, μπασκετών, κλιματιστικών, αντικατάσταση και συντήρηση εσωτερικών θυρών, προμήθεια και τοποθέτηση πλακιδίων, μαρμάρων, ειδών υγιεινής και υδραυλικών υλικών, ανακαίνιση σχολικών κυλικείων, αντικατάσταση  κουρτινών, προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, βιντεοπροβολέων, διαδραστικών πινάκων, εκτυπωτών και φωτοτυπικών. Τέλος, η επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στην προμήθεια κάδων απορριμμάτων οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις αυλές των σχολείων.

Όλες οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, η ενιαία σχολική επιτροπή υλοποίησε ήδη ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 167.724 ευρώ, το οποίο αφορούσε σε ελαιοχρωματισμούς διδακτηρίων και γυμναστηρίων, κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, βελτίωση κυλικείων, αντικατάσταση-επιδιόρθωση θυρών, τοποθέτηση νέων κουρτινών σκίασης, προμήθεια καθισμάτων, υπολογιστών, laptop κι άλλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κοπή χόρτων κ.ά.

Ενδεικτικά:

-Έγινε ελαιοχρωματισμός διδακτηρίων και γυμναστηρίων σε 15 σχολεία

-Κατασκευάστηκαν γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ στο 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, στο 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, στο Γυμνάσιο Κατσικά, στο 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, στο 2ο-3ο ΕΠΑ.Λ.

-Έγινε προμήθεια 200 καθισμάτων για το 9ο Λύκειο Ιωαννίνων, 200 επίσης καθισμάτων για το 5ο Λύκειο Ιωαννίνων και 110 καθισμάτων για το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής

-Έγινε προμήθεια υπολογιστών και lap top σε 15 σχολεία

-Προμήθεια ηλεκτρικής σκούπας γυμναστηρίου για 9 σχολικές μονάδες

-Προμήθεια και τοποθέτηση κουρτινών-ρολών σκίασης σε 8 σχολεία

«Στόχος μας είναι η συνεχής αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των σχολικών μονάδων και  η συνεχής αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας για ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον.

Έχοντας στο μυαλό μας ότι:

Τα σχολεία είναι ζωντανοί πολυπληθείς οργανισμοί και οι ανάγκες τους χωρίς τέλος», δήλωσε η Πρόεδρος Βούλα Τσίλη.