Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Οι προτεραιότητες για την ανάπτυξη και ενίσχυση του αθλητισμού

Η υλοποίηση δράσεων προώθησης των αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με όλους τους φορείς του αθλητισμού στην πόλη αποτελεί τον βασικό στόχο για την Διεύθυνση Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών.

Με δεδομένο ότι το 2021 ο αθλητισμός ήταν ανενεργός λόγω της πανδημίας, αναζητήθηκαν τρόποι συμμετοχής των συμπολιτών μας στην άθληση.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Νίκος Τσόλης με οδηγό το μήνυμα ότι η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και να συμπεριληφθεί στην καθημερινότητα όλων μας, η Δημοτική Αρχή  προχώρησε στην δημιουργία του πρώτου Δημοτικού υπαίθριου πάρκου στο παραλίμνιο, με υπερσύγχρονα πιστοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα  όργανα γυμναστικής. Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη οι δημότες έχουν πλέον τη δυνατότητα για αερόβια άσκηση και μυική ενδυνάμωση με όργανα για τους ώμους, όργανα έλξεων, παράλληλες μπάρες, πάγκους κοιλιακών ασκήσεων, όργανα εκτάσεων, όργανα έκτασης ποδιών, όργανα ελλειπτικής κίνησης ποδιών,  στατικά ποδήλατα,  όργανα βάδισης, όργανα εκτάσεων , stepper κ.λ.π

Οι δημότες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και πολύ σύντομα ο χώρος που βρίσκεται το υπαίθριο αθλητικό πάρκο θα γίνει παράλληλα ένας ξεχωριστός χώρος αναψυχής . Σημειωτέον ότι υπάρχει πρόβλεψη ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αυξηθούν τα δύο αθλητικά τραπέζια που εγκαταστάθηκαν στο αθλητικό κέντρο της Κιάφας και στο Σταυράκι και θα τοποθετηθούν υπαίθρια όργανα γυμναστικής στα δημοτικά διαμερίσματα του Περάματος και του Κατσικά.   “Είναι μια νέα αρχή που κάνουμε, λέει ο κ. Τσόλης , για να ενθαρρύνουμε τον μαζικό αθλητισμό σε όλη την πόλη παράλληλα με άλλες δράσεις που θα ξεκινήσουμε όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες…”

Στο μεταξύ μεγάλα βήματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι:

α) η έναρξη των εργασιών για την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στα γήπεδα των Σεισμοπλήκτων και του Νεοχωρόπουλου ,

β) η δημοπράτηση σε λίγες μέρες της κατασκευής του αθλητικού κέντρου Καρδαμιτσίων,

γ) η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή τριών γηπέδων 5 Χ 5 στις κοινότητες Κρανούλας, Λογγάδων και Κουτσελιού ενώ δ) ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης για την δημιουργία  αθλητικού κέντρου στο Βοτανικό παράλληλα με την κατασκευή του πρώτου δημοτικού προπονητηρίου,  αποτέλεσμα των προσπαθειών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας και του αντιδημάρχου έργων  κ. Αρλέτου τους οποίους ευχαρίστησε ο κ. Τσόλης , όπως ευχαρίστησε και τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Βάββα που συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του 2022 ένα σημαντικό ποσό για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων της πόλης.

“Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών, τον κ. Παλατζίδη και την κα Μπέλλου,  την κα Ακονίδου και τον κ. Γιαννάκη (Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου)  να είμαστε συνεπείς στο σχεδιασμό μας για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει ο αθλητισμός στον σύγχρονο τρόπο ζωής…” σημείωσε ο κ. Τσόλης και κατέληξε με την διαβεβαίωση ότι  άμεσα θα προστεθούν νέα μονόζυγα στο υπαίθριο γυμναστήριο του Δήμου μας και θα τοποθετηθούν  ειδικά όργανα για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες.