Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Ο Δήμος θα στηρίξει επαγγελματίες και επιχειρηματικότητα

Πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε ανακοινώσει ότι δίνεται παράταση στις προθεσμίες για καταβολή ανταποδοτικών ή άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτή την περίοδο μέχρι και το τέλος Απριλίου ενώ είχε κάνει σαφές ότι θα υπάρξει πρόνοια και μέριμνα για την ανακούφιση όσων επιχειρηματιών πλήττονται από τα μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοιού.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζουν ένα σαφές πλαίσιο στο οποίο μπορούν να κινηθούν οι αποφάσεις των Δήμων και των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών επεξεργάζεται ήδη τον τρόπο και το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα γίνει η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη καθώς και από τα τέλη ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Παράλληλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου θα λάβουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα όλες τις αποφάσεις για την απαλλαγή από δίδακτρα και τροφεία για τις δομές που μένουν κλειστές.

Ο Δήμος Ιωαννιτών διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται και ακόμη περισσότερα για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία όλων και τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοιού. Μόνο έτσι ο κίνδυνος θα περάσει πιο γρήγορα και η καθημερινότητα θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.