Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Ο Δήμος Ιωαννιτών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ στην Άρτα

Ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αναδείχτηκαν στην Συνεδρίαση που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ στο Δημαρχείο της Άρτας.

Στη Συνεδρίαση παρέστησαν τα μέλη της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, Δήμαρχοι της Ηπείρου, Αντιπερειφεριάρχες, Αντιδήμαρχοι, Δημ.Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου καθώς επίσης και αγρότες και επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

Παρών και ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της αντιδημάρχου, Βάσως Μέγα, η οποία στην τοποθέτηση της, αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, την υποστελέχωση των Υπηρεσιών αλλά και για ουσιαστικά ζητήματα, όπως τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και ο κίνδυνος να χαθούν επιπλέον κονδύλια από την ΚΑΠ 2021-2027 είναι προ των πυλών, τις μειονεκτικές περιοχές και την έλλειψη ενημέρωσης από το Αρμόδιο Υπουργείο.

Τέλος ζήτησε από το Προεδρείο της ΚΕΔΕ να συνεχίσει να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων του Πρωτογενούς τομέα ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Ηπείρου που παραμένει στις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.