Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το Πάσχα σε όλο τον κόσμο είναι εορτή νίκης και λύτρωσης από τα δεσμά του θανάτου, διάβασης από τον θάνατο τη ζωή. Το «Χριστός ανέστη» είναι ένας αληθινός θούριος νίκης.

Το ελληνικό Πάσχα ειδικότερα είναι ο εορτασμός αυτής της νίκης μέσα στο κάλλος της ελληνικής φύσης, συντροφιά με συγγενείς και φίλους. Φέτος τα εξωτερικά στοιχεία της εορτής του Πάσχα έχουν αλλάξει εντελώς, σε όλο τον πλανήτη.

Καλούμαστε να το εορτάσουμε με τις εκκλησίες κλειστές, χωρίς γλέντια και χορούς, κλεισμένοι στο σπίτι. Ο εσωτερικός όμως πνευματικός πυρήνας της εορτής όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά αποκτά φέτος μεγαλύτερη ένταση.

Θα τιμήσουμε την εορτή της νίκης κατά του θανάτου, προασπίζοντας τη ζωή, τη  ζωή τη δική μας, της οικογένειάς μας και των συνανθρώπων μας, ιδίως των πιο ευάλωτων από αυτούς: των παππούδων και των γιαγιάδων μας και αυτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Θα μείνουμε σπίτι, όχι επειδή είμαστε ακοινώνητοι, αλλά επειδή, αντίθετα, είμαστε κοινωνικοί και νοιαζόμαστε για τους άλλους και τη ζωή τους. Δεν πρόκειται για μόνωση εγωισμού, αλλά ευθύνης και μέριμνας για τον συνάνθρωπο.

Δεν πρόκειται για απόσταση αδιαφορίας, αλλά για απόσταση προστασίας και αγάπης. Ας γιορτάσουμε αυτές τις μέρες με την κρυφή χαρά μέσα μας ότι συμβάλλουμε και εμείς στη νίκη της ζωής!

Καλή Ανάσταση!

Και του χρόνου όλοι μαζί!