Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Προς δημοπράτηση η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου

Τους όρους διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών οδών στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων ενέκρινε κατά την σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Πρόκειται για το πρώτο και μεγαλύτερο υποέργο της πράξης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο 1,8 εκατομμύρια και για την υλοποίησή της συμπράττουν ο Δήμος και το Επιμελητήριο. Η δράση που βαίνει προς δημοπράτηση έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια.

Η περιοχή παρέμβασης είναι το ιστορικό – εμπορικό κέντρο της πόλης που οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.

Το έργο είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Από το περασμένο φθινόπωρο η σημερινή δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν στο μικρότερο χρονικό διάστημα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την δημοπράτησή του.

«Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την δημοπράτηση κι άλλων έργων. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας για το Δήμο και τους πολίτες η δημοπράτηση έργων και η κατασκευή τους θα τονώσει και την τοπική οικονομία, κάτι που αποτελεί επιτακτική ανάγκη στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος έργων και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.

Η αναβάθμιση του δικτύου εμπορικών οδών στο ιστορικό κέντρο, αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση που μπορεί να αποτελέσει την βάση για την αναζωογόνηση της περιοχής.

Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου που βαίνει προς δημοπράτηση είναι:

  • Αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας
  • Ανάπλαση της πλατείας Αγίου Νικολάου με δημιουργία πλακόστρωτων επιφανειών και διαμόρφωση μικρών κήπων.
  • Ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού.
  • Φύτευση
  • Αναβάθμιση δικτύου φωτισμού
  • Εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης οδοφωτισμού.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης.