Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Προς δημοπράτηση οι τρεις ισόπεδοι κόμβοι

Από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίθηκαν τα τεύχη και οι όροι δημοπράτησης για τους τρεις ισόπεδους κόμβους στο Δήμο Ιωαννιτών που είναι ενταγμένοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, θα τεθούν προς έγκριση οι όροι και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου που θα λύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η κατασκευή των τριών ισόπεδων κόμβων έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τρεις κόμβοι που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έργο είναι:

-Λ. Δωδώνης-Ναπ. Ζέρβα-Πυρσινέλα- -Εισαγγελέα Σπύρου (Δικαστικό Μέγαρο).

-Λεωφόρος Γράμμου, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως & οδός Καλπακίου

-Λεωφόρος Γράμμου με την οδό Ίωνος Δραγούμη.

Ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων κυκλικών κόμβων στηρίχθηκε στο σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δήμου και στη μέτρηση των κυκλοφοριακών φόρτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος οι κυκλικοί κόμβοι αποτελούν την καλύτερη λύση για την αντικατάσταση των διασταυρώσεων. Βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και αποδεδειγμένα παρέχουν λειτουργική αποτελεσματικότητα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Δήμο μας βαίνει προς υλοποίηση. Με τους τρεις συγκεκριμένους κόμβους θα υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στις περιοχές εκτέλεσης των έργων και βέβαια μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διερχόμενους», σημειώνει ο κ. Αρλέτος.