Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Προχωρά η επέκταση του νεκροταφείου στην Περίβλεπτο

Με ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει άμεση η επέκταση του Νεκροταφείου στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου. Ταυτόχρονα θα συνεχιστεί από την διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί η αναζήτηση και άλλου χώρου για την δημιουργία νέου δημοτικού νεκροταφείου.

Η αναζήτηση αυτή θα γίνει στη βάση των κατευθύνσεων που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή θα συνεχιστεί η διερεύνηση για τις δύο θέσεις σε Μπάφρα και Κατσικά και επιπλέον θα αναζητηθούν λύσεις στο πλαίσιο του υπάρχοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και της ανεύρεσης χώρου ανά Δημοτική Ενότητα.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε επί ενάμισι χρόνο περίπου από τα μέλη της διαπαραταξιακής και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να ανευρεθεί χώρος για την επίλυση ενός εξαιρετικά σοβαρού κοινωνικού ζητήματος.

Μεταξύ άλλων εξετάστηκαν χώροι στον Κατσικά για τον οποίο προυπήρχε γεωλογική μελέτη αλλά το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό και δημοτική έκταση στην Μπάφρα για την οποία υπήρξαν διαφωνίες.

Στην παρούσα φάση κρίθηκε ως πλέον κατάλληλη λύση η επέκταση του Νεκροταφείου της Περιβλέπτου γεγονός με το οποίο συμφωνεί η Ενορία και η Μητρόπολη.

Το κόστος της επέκτασης θα αναλάβει η εκκλησία ενώ ο Δήμος θα συνδράμει με τις διοικητικές του υπηρεσίες και υποστηρικτικά με το εργοτάξιο.

Παράλληλα θα δρομολογήσει την διαδικασία για την διαμόρφωση και την διαπλάτυνση της οδού Πατριάρχου Λουκάρεως για να διασφαλίζει καλύτερη πρόσβαση.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας σε δήλωσή του τόνισε ότι το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε σοβαρά και σε βάθος με ένα οξύτατο πρόβλημα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της επιτροπής και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος. Δίνουμε λύση για τα επόμενα είκοσι χρόνια ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε την διαδικασία ανεύρεσης χώρου για ένα νέο δημοτικό νεκροταφείο. Πρόκειται για μία αναγκαιότητα και στην κατεύθυνση αυτή επιθυμούμε κάθε δυνατή πρόταση από τις τοπικές κοινωνίες» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.