Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019)

  • Μουσική
  • Θέατρο
  • Έκθεση
  • Χορός
  • Κινηματογράφος
  • Εκδηλώσεις λόγου

Aγαπητές Φίλες και Φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε σε μια νέα εποχή για τον πολιτισμό στην πόλη μας.
Οι δομές του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και όλοι οι συνεργαζόμενοι πολιτιστικοί φορείς είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που χαρακτηρίζεται από την εξωστρέφεια και την ποικιλομορφία.
Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε όλες τις καλλιτεχνικές δυνάμεις που ήδη υπάρχουν και παρουσιάζουν σημαντικό έργο στην πόλη, να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά δημιουργών, να δώσουμε βήμα σε προτάσεις που προάγουν τον πολιτισμό χωρίς αποκλεισμούς και με έμφαση στη διαφορετικότητα, την πολυμορφία, την ιδιαίτερη μοναδικότητα της περιοχής και της χώρας μας αλλά και τη γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς, όπως πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνει ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο στην περιφέρεια της Ευρώπης.
Επιπλέον, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα όσο το δυνατό περισσότερο διευρυμένο πρόγραμμα, το οποίο να συμπεριλαμβάνει την πλειοψηφία των Τεχνών με τη συμμετοχή καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών προερχόμενων τόσο από την πόλη όσο και έξω από αυτήν.
Ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα οφείλει να προβάλλει το τοπικό στοιχείο, τους δημιουργικούς ανθρώπους που συνεισφέρουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι μιας πόλης και που αποτελούν την κινητήριο δύναμη της. Το Πνευματικό Κέντρο δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να προβάλλουν τη δουλειά τους ενώ παράλληλα διευρύνει τους ορίζοντες παρουσιάζοντας έργα και καλλιτέχνες έξω από τα στενά όρια της πόλης και πολλές φορές της χώρας. Αυτή η ιδιόμορφη συνύπαρξη δημιουργικής εσωστρέφειας και επιδραστικής εξωστρέφειας είναι πολλαπλής χρησιμότητας για την πόλη και επεκτείνεται σε όμορους τομείς, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός.
Η συνύπαρξη και η ισορροπία μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, κλασικού και μοντέρνου, μαζικού και πιο ειδικού πολιτισμού είναι επίσης στο επίκεντρο των πολιτιστικών μας δράσεων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στον πολιτισμό δεν χωράνε αποκλεισμοί και ανούσιοι διαχωρισμοί και για αυτό σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα που να απαντά στις περισσότερες από τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν σε μια νέα αρχή και σας καλούμε να παρακολουθήσετε μαζί μας την έναρξη μιας εποχής που φιλοδοξεί να σμιλέψει ένα ξεχωριστό και άκρως ενδιαφέρον μέλλον για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Μωυσής Ελισάφ
Δήμαρχος Ιωαννίνων

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019