Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Πρώτο κουδούνι με ευχές

Ευχές για μια καλή, αποδοτική και χαρούμενη σχολική χρονιά, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς κατά τη σημερινή τελετή του αγιασμού.  O Δήμαρχος επέλεξε να παραστεί σήμερα σε τρεις αγιασμούς,  στο συγκρότημα της Ακαδημίας, στο 7o  Γυμνάσιο καθώς και στο Γυμνάσιο και Δημοτικό Κουτσελιού.

«Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη «επένδυση» για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας, η ελπίδα αυτού του τόπου. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για να υπάρξει η ανάταση από όσα ζούμε σήμερα. Η δική μας η γενιά έκανε πολλά λάθη κι ελπίζω να παραδειγματιστούνε από αυτά τα παιδιά μας για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο κ. Μπέγκας ο οποίος στους χαιρετισμούς που απηύθυνε σε όλα τα σχολεία όπου έδωσε το παρών στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής -και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες-  για να διατηρούνται τα σχολικά κτίρια του Δήμου μας σε ένα καλό επίπεδο, αλλά –όπως είπε – δεν φτάνει μόνο αυτό. «Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας», σημείωσε ο κ. Μπέγκας ο οποίος κατέληξε με δύο παραινέσεις προς τους μαθητές: «Το κλειδί για να προοδεύσουμε είναι η συνεργασία. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Ταυτόχρονα, πολύ σημαντικός είναι και ο σεβασμός για το δημόσιο χώρο. Αγαπήστε και προστατέψτε το περιβάλλον και το δημόσιο χώρο. Όση αξία έχει το σπίτι μας ακόμη μεγαλύτερη έχει ο δημόσιος χώρος. Κρατήστε τον μακριά από βανδαλισμούς συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας», είπε χαρακτηριστικά.

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Παρασκευή Τσίλη, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν σταματάει η προσπάθεια για καλύτερα σχολικά κτίρια, ενώ και ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς μίλησε κι αυτός για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

«Κάθε μέρα στο σχολείο αποτελεί μια νέα ευκαιρία ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», τόνισε προς τους μαθητές ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας που παρέστη στην τελετή του αγιασμού στο 5ο Γυμνάσιο, ενώ ευχές για καλή σχολική χρονιά απηύθυναν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Λιόντος, Δημήτρης Κατηρτσίδης και Βάσω Μέγα οι οποίοι έδωσαν το παρών σε αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Βαλάνειο Δημοτικό Σχολείο, στο 3ο και 10 Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο.

dav

sdr

dav

dav