Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα επέκτασης του βιολογικού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, ενός από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται στο λεκανοπέδιο και με τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τα εργοτάξια που αναπτύσσονται επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας και ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Το έργο επέκτασης του βιολογικού συμβασιοποιήθηκε με το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ συν ΦΠΑ και περιλαμβάνεται στην «ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Ιωαννιτών για την προστασία της Παμβώτιδας» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

«Μετά από αρκετά χρόνια το έργο, από τα πιο σημαντικά για την πόλη μας, έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται. Ο χώρος που αναπτύσσεται το εργοτάξιο ήταν καλυμμένος με λυματολάσπη η οποία απομακρύνθηκε και με πολύ συμφέρουσα τιμή. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2023 και όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι θα το έχουμε καταφέρει. Η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει αναπνοή στην πόλη για τα επόμενα 30 χρόνια» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας.

Συμπλήρωσε ότι δίπλα στις εγκαταστάσεις της νέας μονάδας προβλέπεται να γίνει η ηλιακή ξήρανση της λυματολάσπης, πρόταση που έχει κατατεθεί για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ από την πλευρά του τόνισε ότι τα έργα εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. «Το έργο το περιμέναμε πολλά χρόνια και πλέον υλοποιείται για να δώσει ανάσα στο λεκανοπέδιο. Στη ΔΕΥΑΙ γίνεται μία συστηματική δουλειά για την ολοκλήρωση πολύ σημαντικών παρεμβάσεων και θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της επιχείρησης και τα στελέχη της» ανέφερε ο Δήμαρχος.

«Μετά από τόσα χρόνια και τόση ταλαιπωρία είναι ευχάριστο να βλέπουμε τις εργασίες να εκτελούνται», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ Νίκος Σωτηριάδης.

Ο εργοταξιάρχης Βασίλης Στάμος έδωσε λεπτομέρειες για τις εργασίες που γίνονται αυτό το διάστημα και αφορούν σε χαλικοπασσάλους για την εξυγίανση του εδάφους. Από τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η σκυροδέτηση για τις δεξαμενές που προβλέπονται στην εργολαβία.

«Η εταιρεία θα κάνει το παν, παρά τις μεγάλες αυξήσεις, ώστε να είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα και να παραδώσει το έργο στην ώρα του», τόνισε ο κ. Στάμος.

Ο επιβλέπων Δημήτρης Λάιος τόνισε ότι το έργο έχει απεμπλακεί και θα αποπερατωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Έτσι θα λυθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για το λεκανοπέδιο και θα υπάρξει θωράκιση για τις επόμενες δεκαετίες.