Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Σπουδαία προσφορά των Ευεργετών στην κοινωνική μέριμνα και την προσχολική αγωγή

Τη δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση στη μνήμη των Ευεργετών της πόλης των Ιωαννίνων οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου στον  πολυχώρο «Δ. Χατζής» ο Δήμος Ιωαννιτών.

Μετά την Ελευθερία Μπάρκα, τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη και την Αλεξάνδρα – Ελένη Γκαστή, ήταν η σειρά να τιμηθεί το έργο και η προσφορά των Γεωργίου Μουλαϊμίδη, Ευθαλίας Σούρλα, Περσεφόνης Κοτρότσιου, Ελένης Κανδηλά και Δημητρίου Κωστόπουλου.

Και η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς το ενδιαφέρον των Γιαννιωτών να γνωρίσει καλύτερα τους ανθρώπους εκείνους που με την κληρονομιά τους συνεχίζουν να υπηρετούν το σύνολο μέχρι και σήμερα είναι αρκετά μεγάλο.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, αναφέρθηκε στη σημασία που έπαιξαν και το ρόλο που συνεχίζουν να διαδραματίζουν οι αποφάσεις που έλαβαν οι Ευεργέτες της πόλης καθορίζοντας σε ένα μεγάλο βαθμό και την πορεία της.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συμβολή των τιμώμενων ευεργετών στην κοινωνική μέριμνα, το παιδαγωγικό έργο και την προσχολική αγωγή, τομείς δηλαδή για τους οποίους ο ΟΚΠΑΠΑ είναι υπεύθυνος σήμερα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα κληροδοτήματα του Δήμου, Γεωργία Γιώτη, η οποία είχε και την ευθύνη της εκδήλωσης.

Η κ. Γιώτη αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης τονίζοντας τα εξής:

«Τιμώμενα πρόσωπα απόψε  Γεώργιος Μουλαιμίδης, η Ευθαλία Σούρλα, η Περεφόνη Κοτρότσιου και δύο νεώτεροι η Ελένη Κανδηλά και ο Δημήτριος Κωστόπουλος. Όλοι  τους έλαβαν μια σημαντική και ταυτόχρονα δύσκολη για πολλούς ανθρώπους απόφαση.

Διέθεσαν τις περιουσίες τους προς όφελος του Κοινωνικού συνόλου και πιο συγκεκριμένα συνέβαλλαν στην κοινωνική μέριμνα, την προσχολική αγωγή και το παιδαγωγικό έργο.
Οι άνθρωποι αυτοί εμπιστεύτηκαν τις περιουσίες τους στην τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος των συνδημοτών τους, πεπεισμένοι για την χρηστή αλλά και αποδοτική διαχείριση από την Πλευρά του Δήμου.

Είναι αν μη τι άλλο χρέος μας να αναδείξουμε το μεγαλείο τους και να κάνουμε γνωστότερη την ευποιία τους. Οι κοινωφελείς περιουσίες αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο για το Δήμο μας.

Όλοι αυτοί οι Τομείς : η πρόνοια, κοινωνική μέριμνα, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός ενισχύονται οικονομικά με αρκετά μεγάλα ποσά ετησίως.
Ακίνητα κληροδοτημάτων  όπως θα διαπιστώσετε και σήμερα έχουν δώσει λύση στέγασης ευαίσθητων δομών.
Το σημερινό πνευματικό μνημόσυνο αφιερώνεται στα πρόσωπα που συνδέονται με τον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής μέριμνας-πρόνοιας και της προσχολικής αγωγής. Αποδέκτης και ωφελούμενος των περιουσιών αυτών είναι το νομικό πρόσωπο του Δήμου ΟΚΠΑΠΑ.
Έχουν ήδη προγραμματιστεί άλλες 3 εκδηλώσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Δεσμευόμαστε ως Δημοτική Αρχή ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη βούλησή τους και να πράττουμε τα βέλτιστα για την αξιοποίηση της περιουσίας που κληροδότησαν στην πόλη που τους γέννησε».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την Μαρία Νάκα, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, τον Γεώργιο Αλεξίου, εκπαιδευτικό, συγγενή εκ μητρός του ευεργέτη, Γ. Μουλαϊμίδη και τη Μερόπη Σούρλα, συμβολαιογράφο, συγγενή της ευεργέτιδας, Ε. Σούρλα, οι οποίοι παρουσίασαν άγνωστες πτυχές από τη ζωή και το έργο των Ευεργετών.