Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Στην Γαλακτοκομική Σχολή ο Βασίλης Βλέτσας

Την Γαλακτοκομική Σχολή που λειτουργεί στον Κατσικά επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η καταγραφή, ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σχολή.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τρόποι και συνέργειες που θα συμβάλλουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην ανάδειξη της Σχολής που είναι και η μοναδική στην Ελλάδα στην κατάρτιση τεχνιτών τυροκομίας και γαλακτοκομίας.
Όπως δήλωσε ο κ. Βλέτσας «Με την Δ/νση της Γαλακτοκομικής σχολής σκοπεύουμε να οικοδομήσουμε μία μακροπρόθεσμη συνεργασία. Η πολιτική βούληση της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι να φροντίσει με την ουσιαστική αρωγή και την έμπρακτη υποστήριξή της να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι δυνατότητες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που λειτουργεί στην περιοχή του Κατσικά της Δ.Ε. Παμβώτιδας ώστε αυτή να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρέπει και μπορεί στον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, αφού πρόκειται για την μοναδική σχολή σε πανελλήνιο επίπεδο τεχνιτών τυροκομίας και γαλακτοκομίας. Είναι γεγονός πως οι παρεμβάσεις που πρόκειται να αναλάβει αφενός η Περιφέρεια Ηπείρου με την δημιουργία του Πάρκου Αγροτικής καινοτομίας, του Κέντρου Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών , τη δημιουργία Αγοράς Παραγωγών τοπικών προϊόντων και αφετέρου οι συνέργειες Δήμου Ιωαννιτών και Γαλακτομικής Σχολής με την ταυτόχρονη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διδασκαλίας των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων θα καταστήσουν την περιοχή της ΔΕ Παμβώτιδας ως τον πυρήνα ανάδειξης και νέας πνοής του πρωτογενή τομέα στο νομό Ιωαννίνων καθώς και μια από τις σημαντικότερες εστίες πετυχημένων δράσεων στον συγκεκριμένο τομέα.
Η Διευθύντρια της Σχολής κ. Αλεξάνδρα Μέγα δήλωσε « Από τη συνεργασία αυτή μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν για όλους και γιαυτό πρέπει όλοι να εργαστούμε με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε».