Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Στο πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ οι διαδικτυακές προβολές παραστάσεων

Η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πληροφορήθηκε το Σάββατο από τα μέσα ενημέρωσης την πρόταση του επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμά Μπέγκα για διαδικτυακή προβολή του ψηφιακού του αρχείου.

Η «Ενότητα Πολιτών» χτύπησε σε ανοιχτές θύρες!

Η Διοίκηση του Θεάτρου ήδη έχει μεριμνήσει ώστε πολύ σύντομα παραστάσεις που εκτυλίχθηκαν στο σανίδι να είναι διαθέσιμες στο κοινό μέσω του διαδικτύου.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο έπρεπε αφενός να αναβαθμιστεί η ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΙ και αφετέρου να εξασφαλιστούν τα πνευματικά δικαιώματα.

Η αναβάθμιση της ιστοσελίδας ώστε να υποστηρίζεται η προβολή ήδη ολοκληρώνεται ενώ η πρόεδρος του Δ.Σ. Χριστίνα Κωτσαντή ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο συνομιλιών με συντελεστές παραστάσεων και διασφάλισε την σύμφωνη γνώμη τους για την διαδικτυακή προβολή.

Το γεγονός αυτό μάλιστα το είχε δημοσιοποιήσει η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ σε συνέντευξη που είχε δώσει στις  αρχές της εβδομάδας και δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Παρασκευή σε αθηναϊκή εφημερίδα (Ύπαιθρος Χώρα).

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Η ενημέρωση της διαδικτυακής μας ιστοσελίδας είναι μια από τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για το άμεσο μέλλον, ώστε να αναρτήσουμε υλικό από το αρχείο μας το οποίο θα μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει από το σπίτι του. Επιπλέον, συνεχίζουμε κανονικά τον σχεδιασμό των μελλοντικών δρώμενων, σαν να έχει τελειώσει η πανδημία. Θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο».

Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου είναι πρόθυμη να ακούσει κι άλλες προτάσεις τόσο από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και τις υπόλοιπες που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει όλη την διάθεση, όσες απ’ αυτές είναι εφικτό, να τις υλοποιήσει.