Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Στόχος η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα και η απόδοσή του στους πολίτες

Η Δημοτική Αρχή, όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγες ημέρες δημοσιοποίησε τους βασικούς άξονες της πρότασης της για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» παρότι διοικούσε τον Δήμο έσπευσε να ζητήσει παράταση της διαβούλευσης πριν ακόμη ξεκινήσει.

Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» εγκαλεί σήμερα την Δημοτική Αρχή επειδή πρότεινε διαβούλευση πάνω σε μία δομημένη πρόταση υποστηρίζοντας ότι ο διάλογος έπρεπε να είχε γίνει πριν την σύνταξη του σχεδίου, όταν δηλαδή όλα βρισκόταν στο σημείο «μηδέν».

Βέβαια σε μία τέτοια περίπτωση η ίδια παράταξη θα κατακεραύνωνε τη Δημοτική Αρχή για την απουσία πρότασης και οράματος και θα απαιτούσε master plan. Αγαπημένη της τακτική άλλωστε ακόμη και όταν πρόκειται για παρεμβάσεις ελάσσονος σημασίας.

Το Πάρκο Πυρσινέλλα είναι χαρακτηρισμένο ως άλσος.  Σύμφωνα λοιπόν με την κείμενη νομοθεσία μπορούν να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις. Αν αυτό δεν τηρείται τότε η πρόταση δεν έχει καμία τύχη.

Η κ. Καλογιάννη προτείνει την αξιοποίηση του Πάρκου σε συνδυασμό με το στρατόπεδο Βελισσαρίου και αναρωτιέται τι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για την διεκδίκησή του.

Η παραχώρηση του στρατοπέδου στην πόλη ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε τον Σεπτέμβριο με τον Πρωθυπουργό ο δήμαρχος Ιωαννίνων και περιλαμβάνεται στο υπόμνημα που του παρέδωσε.

Η κ. Καλογιάννη έχοντας μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση, γνωρίζει ότι η παραχώρηση ενός εν ενεργεία στρατοπέδου είναι μία διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα.

Το Πάρκο Πυρσινέλλα, μετά από μία περιπέτεια άνω της δεκαετίας, πρέπει να αποκατασταθεί και να αποδοθεί στους πολίτες χωρίς χρονοτριβές.

Όσο για το περίφημο Ρυθμιστικό Σχέδιο θα μπορούσε να ξέρει από πρώτο χέρι ότι από το 2006 που ξεκίνησε δεν κατάφερε να θεσμοθετηθεί και ως σήμερα παραμένει στις καλένδες.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρώσει με ουσιαστικό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις και αγκυλώσεις τη διαβούλευση, να οριστικοποιήσει την πρόταση μετά από διάλογο και να διεκδικήσει την χρηματοδότηση των έργων από το Πράσινο Ταμείο, καθώς υπάρχει ήδη η διαβεβαίωση για εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων.

Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων θα προκύψει με την διαμόρφωση της τελικής πρότασης για τα έργα ανάπλασης που θα υλοποιηθούν.

Σε κάθε περίπτωση θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποδώσει το Πάρκο στους πολίτες, όπως έχει δεσμευτεί.

Το κάνει με συνέπεια, με συναίσθηση ευθύνης, με σοβαρότητα. Για λόγους ουσίας και όχι επικοινωνίας.