Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συγχαρητήρια σε Σ. Ντούγια και Γ. Σαλαντή από το Δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων με αφορμή την ανακοίνωση του καταλόγου με τίτλο «The Highly Cited Researchers» στον οποίο περιλαμβάνονται 6.000 επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, ανάμεσα τους και δύο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή τιμή για το δήμο Ιωαννιτών η παρουσία δύο λαμπρών επιστημόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανάμεσα στους 14 έλληνες πανεπιστημιακούς οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία.

Σωτήρης Ντούγιας και Γεωργία Σαλαντή διακρίθηκαν διεθνώς, για το σπουδαίο επιστημονικό τους έργο, ο καθένας στον τομέα του, κάνοντας μας όλους υπερήφανους.

Η δική τους διάκριση αντανακλά τόσο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όσο και στο Δήμο Ιωαννιτών, συντηρώντας μέχρι τις μέρες το προσωνύμιο της πόλης ως «Γιάννενα, πρώτα στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα».

Όπως λοιπόν στο παρελθόν η πόλη των Ιωαννίνων έχει αναδείξει μεγάλες μορφές των τεχνών και των γραμμάτων με τεράστια συμβολή στην πολιτιστική αλλά και οικονομική αναγέννηση της χώρας, έτσι και σήμερα παραμένει μια σύγχρονη πόλη με ένα κορυφαίο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, με σπουδαίους επιστήμονες.

Η χώρα μας σίγουρα χρειάζεται επενδύσεις για να ανακάμψει, ωστόσο η επένδυση στη γνώση, τη μόρφωση και η εμπιστοσύνη στο επιστημονικό μας προσωπικό πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλους.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στον Σ. Ντούγια και την Γ. Σαλαντή, κι εύχομαι το έργο τους να αποτελέσει παράδειγμα και για τους νεότερους επιστήμονες.