Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συγχαρητήριο μήνυμα για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Στο μήνυμά του αναφέρει: «Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μία μεγάλη δοκιμασία για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ενώ καθοριστική είναι η συμβολή των καθηγητών που ανοίγουν ‘δρόμους’ στη γνώση.

Η είσοδος στα ΑΕΙ είναι η αρχή μιας νέας πορείας. Οι σπουδές σας δεν είναι μόνο το μέσο για την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση. Με τις σπουδές ανοίγεστε στο μαγικό ‘ταξίδι’ του κόσμου της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας, να εργαστείτε για να βελτιώσετε τον κόσμο μας.

Οι θερμότερες ευχές μας συνοδεύουν τους εκατοντάδες νέους στο ‘ταξίδι’ αυτό.

Να έχετε πάντα στο νου σας τους στίχους του ποιητή Κ.Π.Καβάφη:

…Κι ἂν εἶσαι στὸ σκαλὶ τὸ πρῶτο, πρέπει

νᾶσαι ὑπερήφανος κ’ εὐτυχισμένος.

Ἐδῶ ποῦ ἔφθασες, λίγο δὲν εἶναι ·

τόσο ποῦ ἔκαμες, μεγάλη δόξα.

Κι αὐτὸ ἀκόμη τὸ σκαλὶ τὸ πρῶτο

πολὺ ἀπὸ τὸν κοινὸ τὸν κόσμο ἀπέχει.

Εἰς τὸ σκαλὶ γιὰ νὰ πατήσεις τοῦτο

πρέπει μὲ τὸ δικαίωμά σου νᾶσαι

πολίτης εἰς τῶν ἰδεῶν τὴν πόλι…»

Παράλληλα στα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αξίζει ο ίδιος έπαινος για τον αγώνα που έκαναν.

Καλωσορίζω στην πόλη μας τους νέους φοιτητές που θα φτάσουν από άλλες περιοχές της χώρας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το Πανεπιστήμιο μας αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της πόλης και η νέα Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθειά του».

learning literature