Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συνάντηση με τον Δήμαρχο του Τελ Αβίβ

Με τον δήμαρχο του Τελ Αβίβ Ρον Χουλτάι συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ με αφορμή την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020 (International Mediterranean Tourism Market – Διεθνής Μεσογειακή Αγορά Τουρισμού) στην οποία μετέχει και ο Δήμος.

Κατά την συνάντηση ο κ. Ελισάφ παρουσίασε εκτενώς το προφίλ της πόλης των Ιωαννίνων κάνοντας εκτενή αναφορά στην ιστορία, στις αναπτυξιακές της δυνατότητες και την δυναμική του πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ειδική μνεία έκανε στο γεγονός ότι ξένες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας επιλέγουν να επενδύσουν στα Γιάννενα τόσο λόγω της κομβικής θέσης που έχει η πόλη όσο και λόγω του υψηλού επιπέδου των αποφοίτων του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε παράλληλα στον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της πόλης επισημαίνοντας ότι θα ήταν καθοριστικής σημασίας η λειτουργία ενός δυναμικού και ευέλικτου φορέα για την διεθνή ανάδειξη αυτού του πλούτου.

«Η παράδοση των Ηπειρωτών ευεργετών είναι μια άλλη εξαιρετική παρακαταθήκη και μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα και να ξανακάνει τα Ιωάννινα τόπο των ευεργετών και της ενεργούς αλληλέγγυας κοινωνίας των πολιτών», τόνισε

Ζήτησε δε από τον κ. Ρον Χουλτάι την συνδρομή του στην προβολή των Ιωαννίνων και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί άμεσα τα Γιάννενα κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει κατά την διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ των βετεράνων της Μακάμπι με τους βετεράνους Έλληνες μπασκετμπολίστες.

Στη συνέχεια υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας του δήμου και ειδικότερα για τα δυο επιτελικά και αναπτυξιακά «εργαλεία»-φορείς του δήμου: την Global (Παγκόσμιο) Tel Aviv, μια δημοτική εταιρεία που μέσα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα έχει συμβάλει στην επιτυχημένη δημιουργία και παγκόσμια ανάδειξη της πόλης, και το Foundation (Ίδρυμα) Τελ-Αβιβ, μια δημοτική διαχειριστική αρχή που συλλέγει δωρεές προσώπων και τρίτων ιδρυμάτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων. Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ χάρισε στον συνάδελφό του το μετάλλιο της πόλης των Ιωαννίνων και ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ έχρισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Λώλη δημότες της πόλης επιδίδοντάς τους το τοπικό διαβατήριο.