Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας.

«Με ιδιαίτερα χαρά υποδέχθηκα τον Πρέσβη της Παλαιστίνης και είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για την ιστορία της πόλης, τον καθοριστικό ρόλο του Πανεπιστημίου και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εμβαθύνουμε την συνεργασία μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Σημείωσε δε ότι τα Γιάννενα έχουν υποδεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων από τις Αραβικές χώρες και εξήρε τον ρόλο του Εσσάμ Αλαντάση εκπροσώπου της Παλαιστινιακής παροικίας της Ηπείρου σημειώνοντας ότι αποτελεί έναν σημαντικό πρεσβευτή με πολύ σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Απαντώντας στην ερώτηση για τους συμβολισμούς της συγκεκριμένης επίσκεψης και συνεργασίας ο δήμαρχος υπογράμμισε πως όλα τα μεγάλα θέματα μπορούν να λυθούν μόνο με διαπραγμάτευση και διάλογο, στοιχεία που διασφαλίζουν την ειρήνη.

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συνεργασία που είχαν.

«Συζητήσαμε για την ανάπτυξη σχέσεων του Δήμου Ιωαννιτών με κάποιον από τους Δήμους της Παλαιστίνης. Κάλεσα τον δήμαρχο στην Πρεσβεία για να συνεχίσουμε την συνεργασία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ειρήνη κι αυτό πρέπει να επιζητούμε καθώς διασφαλίζει την ευημερία των λαών» ανέφερε στις δηλώσεις του και ευχαρίστησε όλους τους πολίτες της περιοχής για την στήριξη στον Παλαιστινιακό λαό.