Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συνάντηση της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης με τις καθαρίστριες

Συνεχίζεται εντατικά η προετοιμασία για το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

Συνάντηση με τις εργαζόμενες για την καθαριότητα των σχολείων, Γυμνασίων – Λυκείων – ΕΠΑΛ και ΕΚ, είχε σήμερα η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας, η κατάρτιση των συμβάσεων καθώς και η άμεση αντιμετώπιση της γενικής καθαριότητας των σχολείων, εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε με την έναρξη του διδακτικού έτους  οι μαθητές να προσέλθουν σε ασφαλές, όμορφο, καθαρό  και υγιεινό σχολικό περιβάλλον.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αφού για πρώτη φορά η Πολιτεία ρύθμισε νομοθετικά έγκαιρα και πολύ νωρίς το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων και μπορούμε πλέον οργανωμένα και συστηματικά να προγραμματίσουμε τις παρεμβάσεις μας σε επίπεδο καθαριότητας», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Βούλα Τσίλη και πρόσθεσε.

«Νοιώθουμε, όμως και ιδιαίτερα δικαιωμένοι ως Δημοτική Αρχή και Σχολικές Επιτροπές, αφού καταφέραμε εν τέλει, μετά από επίπονες προσπάθειες και τεκμηριωμένες νομικά και ουσιαστικά προτάσεις, να πείσουμε τα δυο  συναρμόδια  υπουργεία, Εσωτερικών και Παιδείας για τον τρόπο κάλυψης των αναγκών καθαριότητας στα σχολεία».

«Όμως – συνέχισε η κα Τσίλη- θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να κατανοήσει η Πολιτεία, πως ένας τόσο ευαίσθητος τομέας, όπως είναι η καθαριότητα των σχολείων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με συμβάσεις έργου, με πολύ χαμηλά κοστολόγια και με αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αποτιμάται. Οι συμβασιούχες γυναίκες στην καθαριότητα των σχολείων εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εκτελούν το συγκεκριμένο έργο από 5 έως 15 χρόνια. Η Πολιτεία οφείλει να ενσκήψει, να δει το συγκεκριμένο ζήτημα και να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά και με δικαιοσύνη.

Εμείς ως σχολική επιτροπή θα είμαστε και πάλι δίπλα τους για να διευκολύνουμε το έργο τους και βεβαίως να καλύπτουμε άμεσα και έγκαιρα την μισθοδοσία τους, ανεξάρτητα από τις επιχορηγήσεις που λαμβάνομε. Από τις εργαζόμενες απαιτούμε συνεργασία μεταξύ τους, με τους δ/ντες των σχολείων και να εργάζονται με όρεξη, αγάπη και σεβασμό σ’ αυτό που κάνουν».