Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συνέντευξη του Δημάρχου για τον Οργανισμό και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η καταψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνέντευξης
τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε αναλυτικά ότι η καταψήφιση του Οργανισμού στερεί από το Δήμο την δυνατότητα εκσυγχρονισμού και στελέχωσης του σε κρίσιμους τομείς. Έκανε γνωστό ότι στην περίπτωση που η παράταξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής κερδίσει τις εκλογές του Οκτωβρίου, τον Ιανουάριο του 2024 θα καταθέσει τον Οργανισμό προς ψήφιση ενώ κάλεσε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να αναλάβουν ανάλογη δέσμευση.

Όπως είπε ο νέος Οργανισμός που εκπόνησε η Δημοτική Αρχή διασφάλιζε την βιωσιμότητα του Δήμου για την επόμενη δεκαετία. Όχι μόνο δεν καταργούσε θέσεις εργασίας αλλά προέβλεπε την δημιουργία επιπλέον 346 θέσεων και σε ειδικότητες που ο Δήμος έχει τεράστιες ανάγκες, όπως είναι τοπογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί και άλλοι.

Σήμερα στους τομείς αυτούς δεν μπορεί να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν αφού δεν προβλέπονται θέσεις στο οργανόγραμμα του Δήμου. «Η δομή του Δήμου είναι παρωχημένη. Οι υπηρεσίες αιμορραγούν από την κινητικότητα ενώ εμείς δεν μπορούμε να επωφεληθούμε και να καλύψουμε κενά που υπάρχουν» σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου. «Δεσμεύομαι προς τους εργαζόμενους του Δήμου και τους πολίτες ότι τον πρώτο μήνα του 2024 και αφού κερδίσουμε τις εκλογές, η παράταξή μου θα φέρει προς ψήφιση τον οργανισμό ο οποίος θα είναι ασπίδα του Δήμου για τα επόμενα χρόνια. Καλώ και τις υπόλοιπες παρατάξεις να αναλάβουν την ίδια δέσμευση», υπογράμμισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην πρόταση που κατατέθηκε από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη σημειώνοντας ότι καταργούσε
επί της ουσίας την φιλοσοφία πάνω στην οποία ήταν δομημένος ο Οργανισμός.

Σχολιάζοντας την στάση της αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «στις κομβικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής, από την αρχή της θητείας της
και μέχρι τώρα, η στάση της ήταν αρνητική. Κι αυτή είναι μία πολιτική επιλογή που έκανε».

Απαντώντας ως προς τον χρόνο κατάθεσης του Οργανισμού, ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι ο κρίσιμος πολιτικά χρόνος είναι αυτός που ακολουθεί των εκλογών και φτάνει ως την λήξη της θητείας. Σήμερα η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκονται σε κανονικό πολιτικό χρόνο. «Είμαστε μέσα στη θητεία μας. Και όταν μας αρνείται κάποιος την λήψη αποφάσεων είναι σαν μας αρνείται να διοικούμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα της περιοχής μας» υπογράμμισε.

Για την αφισορύπανση

Ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ρωτήθηκε για την αφισορύπανση. Για μία ακόμη φορά απεύθυνε έκκληση προς τα κόμματα αλλά και άλλους φορείς να σταματήσουν την άναρχη τοποθέτηση αφισών, πανό και άλλων υλικών, καθώς δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το δημόσιο χώρο και τους πολίτες. «Ο Νόμος προβλέπει πρόστιμα και κυρώσεις όμως το κυρίαρχο είναι το ζήτημα δημοκρατίας που προκύπτει από τέτοιες συμπεριφορές. Απευθύνουμε και τώρα έκκληση. Να αναλογιστούν τις συνέπειες και να μην είναι προκλητικοί» τόνισε.