Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συναντήσεις με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ παρόντος και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν εκτενώς οι επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα όπως και η ανάγκη λήψης μέτρων και κινήτρων τόσο κατά το διάστημα που η χώρα τελεί σε καθεστώς απαγορευτικών μέτρων όσο και όταν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προϋπόθεση ώστε η περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου να επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την μεταφορά του Κλειστού της ξιφασκίας από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Γιάννενα προκειμένου να καλυφθούν αθλητικές ανάγκες της περιοχής.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα της παραχώρησης και της μεταφοράς θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκαν και με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή με τον οποίο συζήτησαν τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, λόγω της έλλειψης δυνατότητας να γίνουν τα δικαστήρια και να καθοριστεί τιμή μονάδας για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.