Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ για ανάπτυξη νέων δράσεων

Συνεργασία εφ’ όλης της ύλης είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου και Γιάννη Τσίμαρη.

Ο ΟΚΠΑΠΑ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νομικά πρόσωπα του Δήμου με 255 εργαζόμενους και 45 δομές σε πλήρη λειτουργία. Αιχμή του δόρατος είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αλλά και τα ΚΑΠΗ που παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες σε χιλιάδες οικογένειες.

Για την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση του Οργανισμού προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη των δομών, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η έναρξη νέων δράσεων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου «χρειάζεται συνεχή συνεργασία με το Δήμο για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα και να δρομολογηθούν λύσεις σε προβλήματα που καταγράφονται».

Η σημερινή συνεργασία επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Στην χρηματοδότηση του ΟΚΠΑΠΑ και την ενίσχυση των παιδικών σταθμών με προσωπικό
  • Στην συνεργασία του ΟΚΠΑΠΑ με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και το εργοτάξιο του Δήμου καθώς δεν διαθέτει τεχνικό και εργατοτεχνικό προσωπικό
  • Στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.

Ο σχεδιασμός αυτός, όπως έκανε γνωστό ο κ. Πάνου περιλαμβάνει την ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών, την ίδρυση ενός δεύτερου ΚΗΦΗ και δεύτερου σταθμού άνοιας, λειτουργία ενός ακόμη κέντρου ημερήσιας φροντίδας για άτομα με Αλτσχάιμερ και την λειτουργία κέντρου διακοπής καπνίσματος.

«Η συμπαράσταση και η στήριξη από τον Δήμο είναι μεγάλη και σκοπός είναι να λύνονται όλα τα θέματα άμεσα και αποτελεσματικά» τόνισε ο κ. Πάνου.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο ΟΚΠΑΠΑ σηκώνει το μεγάλο βάρος της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου έχοντας διανύσει μία μεγάλη διαδρομή τα τελευταία δέκα χρόνια με σημαντικό έργο σε δύσκολες οικονομικά εποχές.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής για να προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών και τον σχεδιασμό νέων δομών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ειδικά αναφορά έκανε στους παιδικούς σταθμούς υπογραμμίζοντας ότι σκοπός όλων είναι να υπάρξουν θέσεις για όλα τα παιδιά.

Ταυτόχρονα προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση των ΚΑΠΗ ώστε να μετατραπούν σε ζωντανά κύτταρα για τους ηλικιωμένους.

«Η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται κοντά σε όλες τις ανάγκες του ΟΚΠΑΠΑ με κοινό στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες για όλους», κατέληξε.