Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συνεργασία με τον ΟΛΗΓ Α.Ε. για ανάπτυξη κρουαζιέρας

Ο Δήμος Ιωαννιτών, συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση της ταυτότητας της πόλης μας και την ανάδειξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος της, με σκοπό να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να στηριχθεί η τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στρατηγικής του, ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για συνεργασία στην αξιοποίηση και ανάπτυξη της διεθνούς κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων της αγοράς, το γειτονικό λιμάνι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως βασική πύλη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ήπειρο και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας φιλοδοξεί να επενδύσει στην πολυτελή κρουαζιέρα, με μικρού και μεσαίου μεγέθους υπερσύγχρονα κρουαζιερόπλοια.

Όπως είναι γνωστό, οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, κατά την αποβίβασή τους, αναζητούν αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες και, χωρίς αμφιβολία, η πόλη μας διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απαιτούνται, για να αποτελέσει έναν αυστηρά επιλεγμένο ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Για την κατάλληλη προετοιμασία του εδάφους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι εταιριών κρουαζιέρας από το εξωτερικό θα επισκεφθούν την πόλη μας και θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη, αντιπροσωπευτική εικόνα για το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν μας. Για τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τους χώρους εστίασης και την αγορά των παραδοσιακών τεχνών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, την αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών θα υποδεχθεί στις 10:30 το πρωί στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ.

Πριν και μετά τη συνάντηση, κατά την ολιγόωρη παραμονή τους, τα στελέχη εταιριών κρουαζιέρας, θα ξεναγηθούν, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κάστρο, το ιστορικό κέντρο, το νησί, το ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. και τον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης, ενώ θα πάρουν και μία μικρή γεύση από την τοπική κουζίνα και τα κρασιά της περιοχής μας.